Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Superettan

« · 2714321 Till forumet


Sv: Superettan
DJ Hemp:

Tycker det är tråkigt att de går så dåligt för er

Hoppas det löser sig för er inom kort.

Brage lyckades skrapa ihop en bra slant på sin " gratismatch "

Kan detta vara något för Giffarna att ta efter, eller kör ni en Brynäs " Swishkampanj " ;)
Kommentera

Sv: Superettan
Rip Kirby:

Viktig match för GIF Sundsvall ikväll, vinst och samtidigt som Östersund gör sitt jobb mot Örebro så blir det ett riktigt getingbo i botten av tabellen. Örebro var riktigt dåliga mot Brage sist så hoppas inte de studsar tillbaks
Kommentera

Sv: Superettan
mattias - 74: Giffarna gör sitt och vinner iallafall. Nu har man spelat en match fler än dom flesta andra lag i botten men det tajtade det allt till sig där nere, åtmintone på förhand. Det viktigaste är den mentala biten. Att spelarna inte tappar tron på att man är bra nog för att kunna vinna!
Kommentera

Sv: Superettan
Rip Kirby: Gårdagens gästrikederby visade tydligt vad den här tråden varit inne på tidigare. Sandviken gjorde som de ville, mycket tack vare avsevärt bättre bollskicklighet.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: helt riktigt. Riktig folkfest igår!
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Gefle behöver en tränare som fokuserar på att göra sitt jobb istället för på domarna. Hans besatthet av domarna och Sundsvallsvärvningar kommer bli hans fall i Gefle.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: nä, Bengtsson är skälet till att Gefle går så bra som de gör. Materialet är under all kritik.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Det är ju Bengtsson som värvar spelare…. Kola på 1-0-målet igår, Bengtsson och hälften av spelarna på planen fokuserar på domaren istället för spelet. Bedrövligt.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja:

Brage tar en stark 3a i Växjö, nu ser det lovande ut inför fortsättningen av serien.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: Han är kombinerad sportchef och tränare sedan hösten förra året. De spelare som inte kan hantera en fotboll, på superettannivå, har varit i föreningen innan dess.

Med tanke på hur ekonomin lär se ut när sportchefen är spelande tränare och flygandemålvakt förstår man att det inte går att bryta kontrakt hur som helst.

Oavsett så såg matchen ut som hela säsongen har gjort, Sandviken kan spela fotboll och styra en match. Gefle får hoppas på att brunka sig kvar.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Inför den här säsongen utökade Gefle sin budget på ledarsidan. Alla förväntade sig att klubben skulle rekrytera en ny sportchef, men istället gjorde man Bengtsson till sportchef (utöver huvudtränare), gjorde assisterande tränarjobbet till ett heltidsjobb och ökade målvaktstränarens tjänst.

Så om man nu säger att Bengtsson inte kan hantera att vara sportchef och huvudtränare, så är det ju enbart på grund av att han har valt det själv?

Och nej, så vitt jag kan bedöma klarar Bengtsson möjligtvis av att vara tränare om han inte är sportchef, som sportchef är han oduglig. Nu är de två bästa spelarna (York och Capotondi) nära att lämna och givetvis får Gefle knappt någonting i ersättning.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja:
"
Nu är de två bästa spelarna (York och Capotondi) nära att lämna och givetvis får Gefle knappt någonting i ersättning.
"

Det är så det är att vara en fattig klubb, det är ju inte någon nyhet för varken Gefle eller Giffarna.

Kul att du också ser att York är den som kan hantera en fotboll.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Idag värvade Gefle en ny målvakt eftersom de nuvarande inte håller måttet. Det beror på att Bengtsons sommarvärvning från Sundsvall är för dålig. Nu måste han försöka bli av med denne. Så Bengtsson är knappast skicklig på att hantera de små resurserna heller.

Ja, York är bra, men ryktas vara på väg att lämna pga oenigheter med den sportsliga ledningen…
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: Målvakten kom i februari, gratisövergång, så någon sommarvärvning skulle jag inte kalla det. Men han var helt klart bättre i Giffarna än i Gefle.

Alltid svårt att värva klass med små resurser, det blir inte lättare när laget spelar en tråkig fotboll, på grund av truppförutsättningarna, och det är tomt på läktarna.

Lätt att förstå York, Gefle är ingen plats för honom att utvecklas på förmodligen vore Sandviken en bättre destination.

Gefle har väll egentligen aldrig spelat en särskilt underhållande fotboll? Minns det som att skillnaden på Giffarna och Gefle var stor på den punkten redan när hotellet brann efter en "derbymatch" .
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Gefle gör många mål och spelar inte en defensiv fotboll. Kolla på antalet mål som laget har gjort den här säsongen. Problemet är att man läcker som ett såll bakåt.

Ja, målvakten Jonsson kom som sagt i vintras och redan har Bengtsson tvingats ersätta honom med en ny målvakt på flerårskontrakt. Man kan inte klaga på små resurser när en sportchef gör ett så exceptionellt uselt jobb.

Det lär läcka ut kring York så småningom.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja:

Notera att du skrivit "Det beror på att Bengtsons sommarvärvning från Sundsvall är för dålig."


Gefle kommer inte bli magiskt bättre utan Bengtsson. Det som krävs är en mycket bättre ekonomi om de ska komma ur sin vardag, det är långt ifrån säkert att de nått superettan utan Bengtsson.
Gefle var ju trots allt på ekonomisk dekis sedan, ja säg när.

Att ha gjort en del mål och att spela en underhållande och bollskicklig fotboll är inte samma sak.

Ska dock bli intressant att se var Sandviken är nästa säsong, kan de bygga likt ÖFK gjorde? Kommer det visa sig att de är en Kindbergsituation?
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Gefle kommer inte bli magiskt bättre utan Bengtsson, men med en sportchef som likt Pelle Olsson letar fynd i lägre divisioner kommer man att ha utvecklingsbara spelare med återförsäljningsvärde i laget. Det kommer generera i intäkter. Bengtsson tar bara sina gubbar från Sundsvall och U-landslaget. Det är i regel mediokra spelare utan återförsäljningsvärde.

Att Bengtsson redan nu måste ersätta den tilltänkta förstamålvakten som han värvade inför säsongen, alltså för ca 9 månader sedan, är ett stort underkännande av hans eget värvande. Det är bara ett av många exempel på hur han inte lyckas bra med de lilla pengarna som han trots allt har till sitt förfogande.

Som tränare har Bengtsson också spårat ur totalt, det är korpen-nivå på hans kritik mot domarna efter matcherna. Det får uppenbarligen laget att tappa fokus ibland också, som vid Sandvikens 1-0-mål senast. Det går inte att ha en tränare som agerar så fullständigt oprofessionellt i match efter match.

Gefle spelade väldigt underhållande under Kenneth Rosén, men oklart vad det har att göra med Bengtsson? Gefle spelade statiskt 4-4-2 på 90-talet, men det gjorde ju alla. Gefle spelade till synes defensivt under Pelle Olsson när man var en miniklubb i Allsvenskan, det var uppenbarligen framgångsrikt då, skulle dock säga att man spelade extremt rakt anfallsspel med få passningar till avslut än att man spelade defensivt.
Kommentera

Sv: Superettan
1-0 för Brage i halvtid

Spelet har väl varit sådär men Mushin verkar trivas i stålstaden Borlänge sedan han kom 💚
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae:

Gefle - Varberg 0 - 3 efter 62 minuter, ser inte bra ut för Gefle

Sjukt viktig match i botten av tabellen
Kommentera

Sv: Superettan
Nu får Bengtsson sparken förhoppningsvis...
Kommentera

Sv: Superettan
Brynäsaren05: Kommer inte bli bättre med det spelarmaterialet.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Bengtsson har alltså värvat flera spelare bara de senaste veckorna. Han har inte lyckats med någonting sedan han blev sportchef, han tog sig tyvärr vatten över huvudet där.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: Hur många pratar vi om? Två?

Gårdagens stortorsk visar återigen på att för stor del av truppen är ovänn med bollen. Kaptenen skapar två poäng åt det andra laget, det håller såklart inte.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Du missar helt min poäng. Gefle behöver en sportchef som hittar bra spelare i lägre divisioner, Bengtsson är inte den sportchefen. Han värvar spelare som inte platsar i Sundsvall och spelare som han har tränat i ungdomslandslaget. De senaste två veckorna han värvat tre spelare och vad jag förstår hade han alla i ungdomslandslaget.

Bengtsson är helt enkelt inte den sportchefen som en klubb som Gefle behöver. Med honom blir det ingen ny Oremo, Jawo osv.

Sen har jag respekt för att han inte har tid att göra ett riktigt sportchefsjobb när han sitter på flera stolar samtidigt, men som jag redan har förklarat är det en självförvållad situation.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja:
"
Sen har jag respekt för att han inte har tid att göra ett riktigt sportchefsjobb när han sitter på flera stolar samtidigt, men som jag redan har förklarat är det en självförvållad situation.
"

När du skriver på det viset låter det som att han är en envåldshärskare. I verkligheten är det nog så att han gått med på lösningen för att hjälpa klubbens kraftigt ansträngda ekonomi. Trots allt är det inte tränaren som bestämmer vem som ska vara sportchef, det är andra poster som har det ansvaret.

Nu när Capotondi är borta blir det ännu svårare för Bengtsson.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Inför den här säsongen gick Gefle ut med att man skulle lägga mer pengar på ledarstaben. Det slutade med att Bengtsson även blev sportchef och att han fick fler personer under sig (en till assisterande tränare).

Envåldshärskare? Nej, men hans makt har ökat avsevärt det senaste året och det beror inte på nedskärningar, tvärtom.

Hittills har Bengtsson inte gjort en enda lyckad värvning som sportchef. Inte en enda! Och då har han inte försökt jaga i lägre divisioner, tvärtom är det relativt välmeriterade herrar han har värvat, men som tyvärr är skitdåliga på planen.

Det är väldigt tydligt att han skulle ha hållt sig till att vara tränare. Han är INTE den sportchefen som en klubb som Gefle behöver.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: Fast, att lägga mer pengar behöver inte nödvändigtvis innebära att lägga tillräckligt med pengar för att hitta den sportchef som Gefle behöver. Jag tror vi kan enas om att assisterande tränare brukar ha lägre löner än både sportchefer och huvudtränare.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Vi har två forwards med 6-7 mål var.
Kommentera

Sv: Superettan
Brynäsaren05: Gefle hade två spelare med sex mål vardera. Nu är det bara en kvar, denna står (likt laget), på noll de senaste matcherna.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: Hade inte Hjelte också det? Har inte en sån stor koll på Gefle. Englund och Capotondi hade ju det iaf men den andra nämde lämnade ju.
Kommentera

Sv: Superettan
Pinaceae: I Gefles fall handlar är inte lönerna så annorlunda för de heltidsanställda. Det handlar om att vara heltidsanställd men inte mycket mer än så, dvs handlar det om möjligheten att få jobba med fotboll på heltid. Det finns massvis med kompetenta fotbollsmänniskor men oerhört få heltidsanställda sportchefsposter, det var tyvärr en dundertabbe att göra Bengtsson till sportchef.
Kommentera

Sv: Superettan
Peja: Jag är övertygad om att du har mycket bättre koll på Gefles ekonomi än vad jag har och om den är så pass röten att en sportchef skulle få samma lön som en assisterande tränare så finner jag det väldigt logiskt att det ser ut som det gör i klubben.

Det blir samtidigt mindre sannolikt att någon kommer vilja ta rollen som sportchef om denne inte redan har en stark koppling till klubben.
Kommentera

Sv: Superettan
Hoppas på Sundsvall ikväll! Så att dom blir blir kvar i Superettan. Oerhört viktig match ikväll.
Kommentera

Sv: Superettan
ante08: GIF i ledning efter första halvleken, 1-0. En ganska jämn inledning med ett par halvchanser för Oddevold. Men sedan gör Sundsvall sitt mål efter fint passningsspel och ett bra avslut och efter det har GIF haft bra kontroll på spelet. Intressant att se vad IKO kan ändra på nu i andra, som börjar där.
Kommentera

Sv: Superettan
Rip Kirby: Efter 2-0 i inledningen av andra halvlek och 3-0 nu på ett självmål med kvarten kvar är segern ikväll säkrad. En viktig seger för GIF där förstås alla poäng är livsviktiga.
Kommentera

Sv: Superettan
Rip Kirby:

Under sista dagen på transferfönstret kom IK Brage och Gefle IF överens om en övergång för Samouil Izountouemoi.

💬"Jag skulle vilja tacka alla i klubben för den här tiden och för alla fina minnen! Jag önskar klubben och alla som stöttar IK Brage all lycka i framtiden. 💚🤍:" - Samouil Izountouemoi

🤝Vi tackar därmed Samo för hans 2,5 år i den grönvita dressen och önskar honom stort lycka till framöver!

Här får Gefle en duktig teknisk kille som har en irrationell spelstil

Konkurrensen är hård i Brage

Det kommer och gå bra för honom i Gefle
Kommentera

Sv: Superettan
ante08: Så sant som du säger det. Kommentatorn påtalade att varje match är cupspel och så ser det ut de resterande tio omgångarna. Om Giffarna fått iväg DJ inför säsongen hade man troligen varit i en bättre sits vid det här laget. Spelarmaterialet borde duga för en mittenplacering...

Nåja. Det är bara att hoppas på överlevnad, annars blir det nog konkurs.
Kommentera

Sv: Superettan
Igår rök nog Brages chanser att nå Allsvenskan via direktplats, Helsingborg var mycket bättre tyvärr. nu får vi hoppas på kval
Kommentera

Sv: Superettan
Fin hyllning inför matchen mot Helsingborg av Brages legendarer 🩷
Uppladdat:

450x300-img3823.pngimg3823.png

Kommentera

Sv: Superettan
0-0 mot Gifgarna med 1 man mindre i 80 minuter är väll godkänt utan att ha sett matchen
Kommentera

Sv: Superettan
mattias - 74: Jag tycker att Brage var det bättre laget. Giffarna var väldigt uddlöst och rullade bollen mest sidledes.
Kommentera

Sv: Superettan
mattias - 74: Jag såg matchen och känslan är att Brage hade vunnit matchen med alla sina forwards kvar på plan. Brage är tack vare att man är ett bättre lag och därigenom bättre placerade i tabellen också tryggare i spelet med bollen. Och trots att Brage spelar med en man mindre i i stort sett hela matchen har man både fler avslut och skott på mål än GIF Sundsvall.
Men med tanke på 0-5 i baken för GIF i Borlänge är 0-0 ett steg i rätt riktning .
Kommentera

Sv: Superettan
mattias - 74:

Trots en utvisad vass målskytt var Brage klart närmare segern med bland annat två ribbträffar. Giffarna skapade i stort sätt ingenting framåt. Kanske hade det varit jämnare om Brage dragit på sig fler utvisningar?
Kommentera

Sv: Superettan
DJ Hemp:

Var utvisningen korrekt?
Kommentera

« · 2714321