Olympiska spelen

4012 inlägg · 52 ämnen

Inlägg #1239230

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden

Lumber Jack: "Att skriva upp Tre Kronor var inte att blåsa upp de våra något enormt, att förlora däremot var skamligt uselt."

Håller i princip med.
Bör dock modifieras till att dom var en aning uppblåsta inför Vitrysslandmatchen, eller säg så här: man underskattade/undervärderade motståndaren.
Men vad har det med saken att göra?

Jag tycker bara att man borde vara lite mer konsekventa när det gäller hur man genomför sina analyser i efterhand.
I det ena fallet tröstar man och uppmanar att komma igen.
I det andra fallet talar man om landsförräderi.
Trots att förväntningarna på vinst varit ungefär lika stora i båda fallen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden

Huge skrev:"Håller i princip med.
Bör dock modifieras till att dom var en aning uppblåsta inför Vitrysslandmatchen, eller säg så här: man underskattade/undervärderade motståndaren."

Det är lite tråkigt att man inte kunnat slå fast detta än. Fortfarande cirkulerar detta med "C-nation" och "hockeyns bakgård". Värst var väl Tommy Boustedt som påstod att blekryssarna inte ens höll Div 1-klass?

Hardy borde ha satt ner foten när semifinalsjiddret började, innan ens kvarten var spelad. Eftersom han inte gjorde det borde någon från förbundet reagerat och gått in och krävt att man visar respekt för sina motståndare. Det är ett otroligt sorgligt vinnarkoncept att gå in och förminska sin motståndare. Det håller inte på den här nivån.

Med rätt fokus vinner Sverige 10 av 10 möten med Vitryssland. Det är när ovanstående smyger sig in och man blir mätt och överlägsen, som det istället handlar om både 2 och 3 förluster av 10 möten. 

Kommentera

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden

Huge: Jag får tydligen fortsätta med min lilla mission att försöka få dig att förstå hur fel ute du är i ditt resonerande.

Låt säga att du ska spela en månadslön på ett resultat. Endera måste du sätta allt på Helena Jonson och att hon ska vinna ett sprintguld i OS eller att Sverige ska spöa Vitryssland i hochey. På viket av dessa två vad tror du att du skulle få lägst odds? Typ 1.10 ggr pengarna?

Kommentera

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden

Huge: "Trots att förväntningarna på vinst varit ungefär lika stora i båda fallen."

Jag antar att du talar om dina förväntningar. Isf är det där felet ligger, du har inte begripit att Helena Jonsson går mot tuffast möjliga motstånd medan Sverige fick stryk av en C-nation då man förlorade mot Vitryssland.

Kommentera