1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587904 inlägg · 6217 ämnen

Ståplats/klacken

1320422 · » Till forumet


Sv: Ståplats/klacken
mojje991: Med tanke på spelet på isen så tycker jag inte klacken suger getpung. Med tanke på det så tycker jag de gör det bra som ens står kvar. Jag hade inte kunnat göra det bättre själv heller :-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Kan inte Redwoods ultras göra comeback? Klacken suger getpung just nu.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Emil Sandin som var på gång ett tag lånas nu ut av Brynäs till Mora.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken

Södertälje-klacken brukar få ett mäktigt tryck när dom kör "Heja-heja-heja Tälje" som växelramsa. Melodin är likadan som i "Timrå IK är dom bästa - heja-heja-heja Timrå", men med skillnaden att man bara växlar mellan den andra strofen. Jag tror att en Timrå-variant av denna skulle bli mycket bra. Att Timrås publik är klappvänlig är bara en fördel bara inte tempot trissas upp.

"Heja-heja-heja Timrå - heja-heja-heja Timrå"

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Jaha, nu är det lugnt här. Bra. Då tar vi den om klacken också. Jag vill framföra lite kritik så här på nattkröken. Efter att ha varit på två närliggande bortamatcher på kort tid är jag inte minst i och med den senaste riktigt besviken på hur vi agerar ute i samhället.

# Vi sjunger ramsor som tillhörde stenåldern redan för mer än ett decennium sedan. Aldrig någonsin att jag hänger på "Timrå IK är de bästa" igen. Jävla skitramsa är denna.

# Vi hyllar motståndarlags avlagda spelare. "Ove Ove Ove Molin" skreks från vår klack i Gävle. Jag trodde inte mina öron. Trodde för ett ögonblick att jag skulle få migrän.

# Vi låter oss rövknullas i motståndarlags pubar när vi har all rätt att pubba som alla andra. De tillåts säga saker som att "det här är vår pub, dra åt helvete" och "vi hatar Timrå". Medan vi svarar med att älska allting och gullegullegull trots att de är jävel. Migränkänslor även där.

# Vi sjunger glada Timrå-sånger på vägen hem som att vi hade vunnit när vi i själva verket bara hade tagit en poäng. Vad fanns att fira egentligen? Nada. Jag tog en pizza på Navet och gick hem. Andra sjöng hela vägen till "Dallan".

# Lallande fånar stavas detta. Nu igen. Därmed blir det inga fler bortaresor för mig denna säsong. Jag vill inte vara med i dylika gäng.

Så nu avslutar jag med ett förslag till en ny ramsa. Vissa ord kan väl bytas ut men i princip så fungerar det mesta och symboliserar var Timrå-klacken står och stampar. Lägg in några Timrå IK här och någon Ove Molin där bara så rimmar det nog...

Youtube-länk finnes längre ner på den länkade sidan!

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Smokey: Klockrent! :-)
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Smokey: Lysande!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Smokey:

I Like that, applåd.

Det skall vara stil.

Foreknowledge of the future makes it possible to manipulate both enemies and supporters?????
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Domarna är dum jättedum...

Den ramsan föddes nog i Nyköping någon gång för länge, länge, länge sedan... JAG MINNS!

Timrå kämpade mot istid och svårmod. Zäta var helt okänd plus minus några mil utanför Sundsvall/Timrå.

Men jag minns också att man på den här tiden mycket ofta fick kommentarer från folk när man dök upp i den rödvita TIK-tröjan, när laget tagit tillbaks verkligheten och det anrika namnet…

Det var lite som att parkera och stiga ur en välskött PV eller Amazon på moderna bilparkeringen… Om Ni fattar? Folk kom fram, pekade på tröjan och snackade:

”Timrå! Dom minns jag! Var det inte där Strimma spelade?”

”Ett klassiskt lag! Finns de kvar?”

”Domarjävel, domarjävel, domarjävel ”var vad de flesta supportrar rutinbrölade när de då vitrandiga inte fattade ett skit!

Minns att domarjäveln i Norrköping flinade under hjälmluggen åt oss i TIK-klacken när vi plötsligt och högt skanderade:

”Domarn är dum, jättedum!” när han solklart missat en utvisning. Det var någon form av ironi på högsta nivå.

Det var ett samspel mellan en klack och en domare mer kan liknas vid en väloljad symfoniorkester. (Jag är sämst på metaforer)

Precis som att någon högröstad TIK:are fick dominera den lilla hallen i Nyköping genom att strax efter skrika:

”Alla som håller på Nyköping sträcker upp handen nu!”

Precis när domaren lyfter sin arm inför tekning alltså...

Domaren blängde på oss i klacken med ett litet flin. Kommunikation hade uppstått!

Jag kan fortfarande med nöje resa mig upp och högt vråla:

”DÄR SKA DU SITTA DIN DJÄVLA… (kort konstpaus) TRÄKLOSS!

Efter en motståndarutvisning.

Alltid lika kul att se förtvivlade småbarnsmorsor som försöker hålla för sina barns öron för att sedan byta ut den ilskna blicken mot ett smörigt leende mot vår klack… Precis som många andra i hockeyhallen. Humor?

Det är det här som skiljer ”apklackar” mot sofistikerade supportrar med stil. Att hitta sköna nivåer och nya infallsvinklar. Fitta är för mig något mycket bättre än en korkad domare. Men alla har vi olika syn på livet;)
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Jag tycker absolut att känslor hör till hockeyn och jag är rätt bra att skrika om det hettar till. Men det vi får vara vaksamma på är att inte köra för många sådana ramsor för då kommer vi snart likna det hatande Modo-klacken eller Sundsvallsklacken.

Det är en utveckling som jag iaf inte vill ha även om jag tycker om inslaget i en måttlig mängd.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Jo, trollfitta får bli dagens ord, småmysigt och roligt som sagt, Trollfitta... smått genialt. He he. Nu ska jag sova. God natt!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Ambroo: Jag tycker man ska krama varandra i trafiken!
Gruppkram! Alla!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Ambroo:

Tack!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Mappe: ""Domarn är dum, jättedum...", är dagis alt. samhall. Annars så tycker jag att Hempens "Jävla trollfittor!" är hysteriskt roligt!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
pANG: Jag tycker att känslor är en del av hockeyn, att skrika stå upp som en riktig man till en skadad spelare är aldrig ok. Men om en spelare filmar till sig en utvisning så ska den ramsan skrikas rakt ut, för vi supportrar har en inverkan på både domare och spelare. För jag tänker inte stå och skrika "Timrå IK är dom bästa" om vi får en felaktig utvisning emot oss direkt för då skriker jag nog mest av alla. Man kan gå på hockey av många anledningar men vi alla där älskar Timrå och därför tänker jag varje match och skrika ut de jag känner. Men de finns ju självklart gränser
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
DJ Hemp:

NEJ. Hat är inte en del av hockey, respekt å ödmjukhet är en viktig ingrediens.
Men det betyder inte att du kan skrika domar djävul eller Göteborgs fan, etcetc.

Hata din motståndare är fel, lär å se av honom istället, sen kan du golva honom med en rak höger.

Fan DJ Hemp, har du aldrig spelat en match? Menar på isen.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Oj PK är inte riktigt min grej. Låt adrenalinet rusa! Jag föredrar 11 ggr av 10 DOMARJÄVUL!!! framför "Domarn är dum, jättedum..." Fitta är dessutom ett underskattat ord.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Men sluta nu för fan. Hat är en del av hockeyn. Om man inte fattar det så är det bara att dra härifrån. Passion, kärlek och hat, starka känslor, åt helvete med motståndaren. Det är vad det handlar om från läktaren eller från TV-soffan. Jag skrek som satan från TV-soffan i går. "Ha ihjäl dom!" "Ta död på sommargästerna!" "Jävla trollfittor!" etc... Det hör till spelet. Fan, det är inte sodoku vi sysslar med nu inte!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
pANG:

Kan till viss del hålla med, men att håna motståndare å Zebror är en del av den tändvätska till oss som står där i havet av röd-vita supportrar.
Kan tycka att " Där kan du sitta , din djävla fit,,," är att gå över gränsen när motståndar laget får en ut-visning.
Abron
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Tjena alla timråiter.

Först måste jag säga att jag är en Timrå fan och älskar Timrå med allt vad det innebär MEN jag blir dock väldigt besviken på klacken.
Låt mig förklara vad jag menar innan folk blir galen och börjar skrika en massa och "flamea" mig här på nätet men.
Om man som supporter vill stötta sitt lag så tycker jag att då ska man göra det men då inte genom att håna motståndare/dommare.
Är det inte bättre att man hejar fram sitt eget lag ist för att racka ner på alla andra, det blir precis som i politiken alla säger vad dåliga de andra är ist för att säga att det här gör vi bättre.
Så ni som är drivande inom Supporterklubben snälla ta upp detta "problem" och försök göra ngt åt det så man slipper sitta på läktaren och skämmas över vad som skanderas från klacken.
Jag förstår om man har inlevelse på matcherna och att man blir upprörd men tänk er för innan ni skriker, ni är trots allt det som representerar Timråfans i TV.
Och för att förklara vad jag menar så kan jag ta upp nga exempel:
Hata frölunda!!
Dommarjävel!!
Stå upp som en riktig man!! (om en spelare har gjort illa sig ordentlgt)
Vad tycker vi om MoDO...ILLA!!!! hur illa.....Jävligt illa.....................(osv)
Etc.

Säg ist det som ni gör fantastiskt bra.
Forza Timrå ale ale ale!!!!!!
Vi älskar timrå!!!!
Vi är Timrå och vi ger aldrig upp!!!
etc.

Hoppas att folk inte tar det som negativt utan som en positiv kritik som den är menad för.
Ni gör ett grymt jobb för alla som ser på matcherna i Eon så ett stort TACK från mig iaf.


Timrå IK Going for gold 2010/2011

/Christer

pANG

flytttad

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
mikenomad: Det är ju därför jag vill ha en större Läktargrupp..
Då är man en grupp som alla är där innan matchen kanske hänger vid Holken och snackar. Då kan man få prova nya ramsor och träna in den där, då är man iallafall ett gäng som kan den och då är det bara köra köra köra tills alla i klacken kan den.. För ju nu kommer folk, går upp på stå, sjunger med till "Timrå IK är dom bästa" köper korv i pausen och sedan åker hem.
Därför jag vill säga att alla är välkomna och ska inte vara rädd för det, vi är alla där för en sak och det är för att vi älskar Timrå IK och vill stötta dom på vårat sätt
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
nectis: Det är ju här det blir fel...klacken måste ha nåt forum utanför själva ståplats där man ses och spånar på nya ramsor...som man sedan testkör lite lätt. Det kan aldrig förväntas att en och en ska ta initiativ till att stämma upp i för övriga helt okända ramsor. Det kommer aldrig att ske, isf får vi dras med de gamla vanliga...
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Moffsing: "Jag har full respekt för de lite äldre som tycker att man ska "köra samma som man alltid kört"

Tror inte att dom äldre har något emot nya ramsor. Däremot så är det svårare att få upp en ramsa på läktaren. Någon kommer in på HS skriver en ramsa 10 minuter senare är den bortglömd. Vill du ha nya ramsor tycker jag du ska slipa på en och testa dra igång den på läktaren. Då kommer du märka att det är svårare än man tror, och att det dessutom krävs mycket mod för att göra en sån sak.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
mikenomad:
Trevligt att den här tråden blev "uppbumpad" igen, lagomt till seriepremiären om ca 1 månad.

Jag tillhör den unga skaran som gärna vill att klacken förnyar sina ramsor lite grann. Dessa som vi kör nu känns väldigt uttjatade.
Jag har full respekt för de lite äldre som tycker att man ska "köra samma som man alltid kört", men nånting nytt tycker jag vi borde köra i vinter.
Kul med lite nya ramsor liksom.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Blizzard: Precis. Tror främst den första skulle göra sig väldigt bra med rörelser och så i en välfylld Timråklack UTAN trumma.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
mikenomad: Att ta från dom känns ju endå inte så hemskt som att ta ifrån Tex, modo. Giffarna är ju trots allt i fotbollen =) Nu kör vi!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Tar mig friheten att sno två ramsor (de har ju också snott dem nånstansifrån antar jag) från Giffarnas supportersida. De har f.ö en klack som måhända är bra mycket mindre än vår men som vida överstiger vår i röststyrka och kreativitet.

Yippie ay

"När vi sjunger för Timrå blir det mål
När vi sjunger för Timrå blir det mål
När vi sjunger för Timrå
När vi sjunger för Timrå
När vi sjunger för Timrå blir det mål

Yippie ay, ay yippie yippie ay…

När vi klappar för Timrå blir det mål
När vi klappar för Timrå blir det mål
När vi klappar för Timrå
När vi klappar för Timrå
När vi klappar för Timrå blir det mål

Yippie ay,ay yippie yippie ay…

När vi hoppar för Timrå blir det mål
När vi hoppar för Timrå blir det mål
När vi hoppar för Timrå
När vi hoppar för Timrå
När vi hoppar för Timrå blir det mål

Yippie ay, ay yippie yippie ay…"

Skoterraggare

"Vi är Norrlandsraggare
Skoter, skoter raggare
Vi kör över allt och alla
Skoter, skoter raggare
Vi äter er som pitepalt

Skoterraggare!
Skoterraggare!
Skoterraggare!"
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
jens_88: Man får hoppas på stordåd mao :)
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Hahl Bundy: Vad gällande oss i nuvarande läktargruppen så vill vi ju såklart ha in mer folk hela tiden. För det är alltid roligt att ha folk med som brinner för Timrå och vill vara delaktig, och iår så kom Patrik och Emelie in i styrelesen och vi har en hel del ideer om nya ramsor, samt att verkligen prova på dom "Jalle" pränta ut också och delade ut vilket vi verkligen borde gjort mer.
Läktargruppen har ju varit i en uppbyggnadsfas det senaste året för att se vilka som verkligen vill engagera sig och nu har vi en verklig bas att utgå ifrån.
Men iår är jag sjukt taggad vad gällande klacken och tifo och allt så ni får nog svårt att hålla käft på mig iår. Se bara till att bröla med när jag drar igång så
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Skarin: Vi får väl se.
Jag är av samma åsikt som du men jag är lite mer osäker bara.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Hahl Bundy: Jag tror och hoppas inte det.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Skarin: Ska det vara så svårt att åstadkomma detta då?
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
JimmyH: Exakt!

Sätt er ner tillsammans och ta fram olika melodier och fyll dem med text. Rakt och enkelt till att börja med. Drick gärna några glas vin och öl för att komma i kontakt med era innersta tankar och känslor. Det finns inga alternativ längre. Nya ramsor MÅSTE in! Det har sjungits och klappats samma ramsor och melodier nu i snart 66 år, typ.

SCA-Cupen är ett bra tillfälle att släppa fram något nytt och fräscht.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
JimmyH: Det är lätt att kritisera att ramsorna är mesiga men då borde man väl kunna leverera ett alternativ?
Problemet med nya ramsor alternativt texter till "stulna" sånger är djupare än så.

Som tur är kan jag ju säga detta eftersom jag har lämnat ett sånt förslag ifjol till jens 88.

Den här debatten har varit frekvent återkommande men än så länge är det inte mycket till verkstad även om jens88 o de övriga försöker o jobbar i kraftig uppförsbacke.
Tyvärr känns det som om dom ger upp lite för lätt när "gubban" ovanför tar över med de gamla ramsorna.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken

Som vanligt ska diskussionrn handla om enskilda personer och dess ålder. Ta till er kritiken om ramsorna istället. Där håller jag med RskmL.

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Snelhest131: Jasså har vi en ledare? jag har aldrig märkt av nån iallafall. Bara när Tobbe D drar igång lite...
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Snelhest131: Är Rikard född 85? Jäklar, då var jag yngre än jag trodde iallafall :)
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Hahl Bundy: Hade det inte varit för att våra fruar och ungar skulle skämmas så in i bängen så kunde ju du och jag visat hur en slipsten skall dras....
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Janken: Sorry Janken, svårt att komma ihåg att Rikard verkligen är född 85 ;)
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Snelhest131:
Rikard är väl åldermannen! Född 85!
Rsklm kanske är yngre!
Stewie Griffin vore nåt!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Hahl Bundy: Tycker att det ska avkrävas minst fyra nya fräscha ramsor av alla de som klagar på fantasilösa ramsor.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
mikenomad: "Ge mig ett R! Ge mig ett s! Ge mig ett k! Ge mig ett m! Ge mig ett L! Vad blir det? Rskml."
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
T T: Finns det någon " Ledare " i klacken som är över 22 då ? :s
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
RskmL: Bra! Du är antagen. Härligt, jag har stora förväntningar på dig!
mikenomad
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Nästa säsong så behövs nya yngre ledare i klacken, och inge fler mamma ramsor! man hör ju samma ramsor på mittnorden cup för fan!

RskmL

flyttad

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken

Janken: Äh, du förstår inte vad jag menar. Du hakar upp dig på enskilda personer och det känns som att du tar åt dig själv också.

Jag svarade på att du välkomnade fler yngre brinnande förmågor samtidigt som du höll ett försvarstal för äldre personer i klacken. Jag gav då min bild av varför åldersfascismen finns och hur jag tror att man får den yngre kärnan att växa.

Jag försökte också vara tydlig med att man inte måste eftersträva en yngre klack heller. Men det lät lite som du ville det. En klack är de som står där. Det är de som bestämmer hur den ska se ut och låta.

Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Janken: Eller så gör man som på eran tid och skickar brevduvor ner till laget.
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
mikenomad:
Kanske dags att introducera vuvuzelan inom hockeyn. Fast förinspelad i telefonen då.... förståss!
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
Janken: Jag tycker farbror ska tagga ner lite (fruktansvärt ballt uttryck på min tid f.ö.) och lyssna på Jimmy. Låt kidsen ta över, bered en plats i hjärtat av klacken åt dem. Med det så bör det vara slut på sönderskrikna halsar, vad jag förstår har man numera ramsor o dyl, t.ex. okvädningsord, missnöje m.m. mot motståndare och domare samt måljubel, förinspelade på ipods och mobiltelefoner. Fatta vad mäktigt när ett böljande hav av mobiltelefoner m.m. sträcks mot luften som fylls av ett genomträngande men oidentiferbart surrande, tjutande ljud....
Kommentera

Sv: Ståplats/klacken
JimmyH: Av dom som syns mest, runt trumman och de som försöker leda, så är det väl Stefan och Rikard som är åldermännen. Kvalar dom in eller??? (Runt 25 år)
Kommentera

1320422 · »