Brynäs IF

725393 inlägg · 7959 ämnen

Äntligen på papper

« · 121602 · » Till forumet


Sv: Äntligen på papper
Jompe: Det går inte att jämföra Frölundas juniorsatsning och Brynäs. Ett lag som har råd att avlöna två-tre landslagsmässiga femmor kan givetvis chansa med juniorer. Det är svårare för ett lag som konkurrerar med div. 1 när det gäller att köpa spelare. Brynäs har alltså mer att förlora - i värsta fall sin elitserieplats - om juniorerna skulle svika. Är det nå´n som tvivlar på att Frölunda skulle köpa in några etablerade landslagsspelare om dom skulle börja tappa i tabellen?

Där, gordo, har du också förklaringen till att Brynäs plockar in Nylander.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Jompe:
Skulle vilja göra det ännu enklare. "Spöket" (kulturen som sitter i väggarna) för Brynäs i Gävle och resten av Sverige är det publikfriande och vinnande spel som laget presterade under de stora åren på 60 och 70-talen.
Inte publikfriande eller vinnande, utan publikfriande och vinnande. En vansinnig Stigge Salming i aktion, Bulldozern Tord som röjer framför mål, eller Sandströms hårda och fula spel, allt detta är också publikfriande.
Kravet på Brynäs (för att Brynäs skall vara intressant (fylla rinken osv) är därför så länge minnet av storhetstiden finns kvar att Brynäs spelar publikfriande och därigenom vinner överlägset.
En utmaning som heter duga!

PROBLEM 1 är att den nuvarande ledningen inte antar den utmaningen.

PROBLEM 2 är att när man (SK) värvar rollspelare så värvar man inte Sveriges bästa rollspelare som förut, utan gråstenar.
De som skall vara elaka uppfattas som mjäkiga, de som skall rensa framför mål har tyngden av en uppretad mygga, de som skall checka i planket kan inte tackla, de som skall trycka in puckarna har blött krut i bössorna, de som skall kämpa ned motståndarna är okarismatiska osv.

PROBLEM 3 är att det är otydligt vad Brynäs egentligen vill. Föreningen är med tanke på det ovan skrivna okarismatisk. Ointressant jämfört med andra lag som försöker hårdare att hitta en profil.

PROBLEM 4 är som ett reultat av problem 1-3 att föreningen glider omkring och tar en säsong i taget. En kortsiktig planering som inte kommer att göra Brynäs outstanding i svensk hockey igen.
Det går inte att göra Brynäs lika bra som förr, säger vissa.
Då skall man nog ägna sig åt att påta i trädgården istället och låta andra som vill anta utmaningen med stort U kliva fram istället.

Materialet:
Har man inte materialet för att spela bra hockey så skaffar man det antingen genom att utbilda spelare själva via juniorlag och samarbetspartners eller så köper man de spelare som passar in i lagbygget. Har man inga pengar att konkurrera så är det första alternativet prio 1.

Irrationella spelare:
Är man irrationell så är man. Det blir dock bättre resultat om man får spela fria spelet inom femmans ram än om man är styrd.

BOLIBOMPA:
Egentligen tycker jag inte att det är bra att sätta ihop juniorer tillsammans i en egen kedja. Dessutom är det helt beroende på om de passar tillsammans eller inte. Floberg-Mårs-Östlund passar tex i så fall bättre än Jobs-Mårs-Floberg. Det blir alltid bättre om man spelar dem med erfarna spelare. Men är det enda sättet man får in dem i spel så...

Checking line:
Ser inte riktigt att det är grisspel som är huvudsyftet med en sån kedja/femma om man vill en sådan enhet i laget. Däremot en kedja/femma att skicka in för att lösa vissa uppgifter: lyfta upp spelet i anfallszon i pressade eller viktiga lägen, störa/reta/knäcka motståndarnas hetaste formation/er. Att bara "grisspela" för "grisspelandets" skull tror jag inte på. Har svårt att se att Brynäs skall satsa på en fullfjädrad checking line (gråstensvarning).
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Lilljanne:
Frölunda har satsat på egna juniorerna sedan Boorks tid i föreningen (tidigt 90-tal). Det har börjat ge frukt under de senaste två-tre åren i samband med skatteaffärer m.m. som har pressat VFHC:s ekonomi i botten. De måste sanera ekonomin och har då fått upp ögonen för att det finns skapliga lirare inom föreningen. Kunde de köpa fyra femmor seniorer skulle de göra det!
De satsning som man chansade med förra året på Lundqvistarna (Joel som tredjecenter), Tolsa, Kahnberg, Steen, Luukonen mfl föll väl ut och har gett dem chansen att bygga vidare och samti´digt sanera ekonomin. Genom att de har billiga egna spelare i truppen kan de lägga mer pengar på tex JJ m fl.
Omsättningen i Götet är lite mer än i Gävle om man säger så. Det finns ett bra stöd för hockeyn i stan tack vare lindansningen på 80-talet (?), vilket saknas lite i Gävle efter spel i högsta serien sedan 60-talet...
Lite intressant att notera att Frölunda, med några få kortare undantag, spelar killarna i J20 och upp till A-laget utan omvägar via lag som Tierp.
Frölunda har några landslagsslirare och därför också egna billiga spelare. Samma situation är det i Brynäs, men skillnaden är att Frölunda tar upp en egen junior istället för att värva Nylander... usch!
Nylander finns det dessutom 15 st av i farmarlaget Valbo en knapp mil ifrån Gavlerinken. Spelare därifrån är dessutom mycket billigare än Nylander!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:

Det ligger mycket i vad du säger främst vad gäller värvningar av spelare. Förut visste man att det, i stort sett alltid, var ett toppnamn eller blivande toppnamn som kom till Brynäs. Nu är det mera dussin varianten som kommer.
Vill man sälja mycken reklam blir man nog snart varse att det behövs spelare med lite stjärnstatus för att åstadkomma detta.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:

Varför så hatisk mot Nylander? Han har mognat betydligt i sitt spel.
Nu kan han hålla i puckern t o m. Han var faktiskt en av de bättre mot Leksand. Man kan ju inte plocka upp juniorer som inte har talangen för att spela i ES. Vilka juniorer tycker du att Brynäs ska sätta in? De bästa finns redan med i truppen.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Det var en lång drapa det där, men det är svårt att inte hålla med Dig i långa stycken. Det ligger mycket i att klubbens ambitioner succesivt tonats ner de senaste åren. Vi har alla hört att slutspel är målet, och har man följt Brynäs ett tag inser man att något har hänt. Esko talar mycket om att SM-guld är målet och det är ju en nobel inställning, men har han SK och klubbledningen med sig? Och är de beredda på att ta konsekvenserna av en sådan målsättning?

Det är sant att man inte knyter toppspelarna till sig. Och det är sant att man tänker kortsiktigt. Allt deta skriver jag under på. Frågan är varför det är på det här viset. Svaret är förstås pengar, närmare bestämt bristen därav. Jag tror att man måste börja diskussionerna i den änden; har man pengar kan man göra allt Du efterlyser men har man inte pengar kan man bara hanka sig fram en säsong i taget.

Checking line: En checking line menar jag att man i förasta hand har för att göra livet surt för motståndarlaget och i andra hand för att åstadkomma något framåt.

Bollibompa: Juniorsatsningen är otroligt viktig och för att den ska verka trovärdig bör de juniorer eller förstaårsseniorer som tar för sig på träningarna få en chans i A-laget. Finns det något som värmer ett hockeyhjärta mer än att se en kanonbra spelare i laget och veta att han är en egen produkt? Man kan förvisso sprida ut ungdomarna i olika femmor, men grejen med en Bollibompafemma är att ungtupparna lär sig ta gemensamt ansvar för vad som händer.

Är så helt ense med Dig om att det är dags att rycka upp oss alla ur jämmerdalen och hitta litet momentum och kollektivt ego igen.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
wesleyjah:
"Nu kan han hålla i puckern t o m".
Nu var du rätt rolig!
Ja, det är ett ganska grundläggande krav för en elitseriespelare...
Att han hade fart på rören (vilket erbarmligt uttryck!) mot Leksand
innebär ingenting.
Tomas Gustafsson åkandes i OS i Calgary -88 hade också fart på rören utan att visa några större klapp-klapp tendenser.

Fart på rören är ett bevis på att det går fort på isen, men det är helt ointressant. Det måste finnas samspel och ett innehåll i spelet. Det är det som är så enkelt med Skansens sätt att spela. Några stycken med hjärna (Falck, Johansson + nån till) resten med bra fart på rören och stora muskler...
Nöff-nöff blir resultatet. Och 08:orna jublar! Fantastisk hockeykultur i Tokholma.

Om du sätter ribban vid att ha fart på rören och tom kunna hålla i pucken så är det AA, Floberg, Östlund, Mårs (gärna i rollen som ytterfoward) och Jobs som är aktuella i första hand.
Sedan har Danielsson d.y. och Rönnqvist provat på spel: båda är kvalificerade på rören och greppet om klubban och pucken. Finns säkert flera juniorer som har samma kvalifikationer, tex landslagskillarna födda 1985...

Men får de hålla uppe farten på rören genom att springa i avbytarbåset så kan det bli lite jobbigt för matrisarna att att hålla slipningen i form.
De måste spela. Lika "självklart" som det verkar när Gråstenen Nylander kommer direkt in i hetluften och tillåts spela som om han tillhört truppen i 15 år.
Beklämmande sorglig behandling av juniorerna och en tydlig signal att Brynäs inte satsar på egna juniorer utan föredrar begagnade seniorer istället... usch!
Upp till bevis, Esko!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Du menar alltså att spelare som Miettinen, Anger, Laitinen, Ram och Östlund är "gråstenar". Då undrar jag om du kan ge exempel på vad du menar skiljer en bra rollspelare från din gråsten?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Igor:
Vart står det, Igor?
Vilken kravnivå utgår du ifrån? Ett lag som vill/är oustanding eller ett förening som tycker att det räcker att "vara med" i elitserien? Vilken hockey skall spelas?
Nylander är en bra gråsten. Det är en roll det med...
Vilken roll anser du Nylander spelar?

Ett Brynäslag där Wågström, Danielsson, P3, Laitinen, Pekkala, Ram och Karjalainen platsar är inget lag som kan betecknas som outstanding eller har möjlighet att abonnera på SM-bucklan...
Men det beror på vilken målsättning som finns!
Hög målsättning=höga krav
Låg målsättning=låga krav

Vilken målsättning tycker du att Brynäs skall ha?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Som du skriver, gråsten är också en roll.. och Nylander gör verkligen nytta där, sen finns det naturligtvis bättre och sämre gråstenar!

Men när du skriver att vi inte kan abonnera på SM-bucklan blir jag fundersam..
Det är precis som att vi från att vara 8e lag i serien ifjol helt plötsligt bli outstanding??

Med resurserna som finns i föreningen (laget och pengarna) så går det inte att vara outstanding just nu..
Förstår inte riktigt vad du vill med din negativa offensiv??
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Det du säger är knappast nytt. Brynäs har inte resurserna för att dominera svensk hockey. Men när det gäller Brynäs är det ett mindre problem. Vi kan vinna SM när som helst, med vilket lag som helst. Det är det som är så jävla kul! Förstå om Brynäs hade pengar som t.ex. Frölunda, vi skulle vara oslagbara.

Men självklart ska vi ha hög målsättning och det tycks i alla fall Esko ha. Se´n är det ju ett eget kapitel varför vi aldrig tycks kunna skaka fram pengar som behövs för att bli dominerande. Ledningens fel eller nå´t med Gävle och arbetslöshet, för små företag/sponsorer, ointresse från bygden osv.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:

Hur många junisar vill du att truppen ska innehålla?
Redan nu innehåller truppen 1 målvakt 4st fordwards 1 back = 6 junior spelare. Menar du att alla dom ska spela samtidigt?
Vill du inte att vi ska vinna SM?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
wesleyjah:
Det är inte hur många juniorer man har i truppen som räknas, det är vilken status de har i laget. Att uggla på bänken är inte speciellt utvecklande!
När man samtidigt ser den allsvenska kedjan med Nylander-Kyrö-Wågström blir man beklämd. Stackars Kyrö som måste dras med två gråstenar! Om inte juniorerna har bättre status än så: lägg ned juniorverksamheten...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Lilljanne:
Hög målsättning utan resurser att konkurrera, det är ingen bra kombination, Lilljanne. Melin hade också hög ambition, men resurser till förfogande i Timråklass.
Att Esko har hög målsättning, tror jag det. Fattas bara annat!

Frågan är:
Skall Brynäs målsättning vara att vara tokbäst eller är vi lite nöjda med att undvika allsvenskan och ta oss till slutspel.
Det är svaret på den frågan som avgör om det blir några mer resurser eller inte, Lilljanne. Det "händer" inte bara av sig självt.

PROBLEM 1: Vilken sponsor är överlycklig att ge allmosor till Brynäs för att delta i kampen för att undvika nedflyttning eller att ta sig till slutspel?
Andelen nagelbitande kvalseriefreak bland sponsorerna är nog rätt begränsade.

PROBLEM 2: Vilka sponsorer är intresserade av att bygga en ny hall åt ett lag som är nöjd med att gå till slutspel ("för då går budgeten ihop")?
Fin hall för att spela i Allsvenskan, typ...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Jag har tidigare efterlyst en sportslig plan från Brynäs, enligt HV:s modell, det är dags att styrelsen och ledningen sätter press på sig själva därmed även på lagledning och spelare:
2001 presenterade HV sin sportsliga plan: (bl a)

¤ SM-guld inom 5 år

¤ Ta sig minst till semifinal och placera sig på den övre halvan i grundserien

¤ Truppen skall ha 4-6 spelare i A-landslaget under en säsong.
2-3 spelare i VM, samt 2-3 utvecklingsspelare 18-22 år skall beredas plats i truppen

¤ 1:a och 2:a femman skall bestå av spelare i landslagsklass , 3:e femman av hög elitserieklass och 4:e av elitserieklass

¤ Laget skall också spela en positiv, attraktiv och kreativ ishockey på ett sätt att matchen vinns och skapar bästa ishockeyunderhållning

Kan det vara nå´t sån´t här du efterlyser, både de ekonomiska och de publika problemen borde ju lösas enbart genom sista punkten! Bara genom att man sätter detta på pränt borde generera ökat intresse från sponsorer, borde också ge kontrakterade spelare ökat självförtroende och därmed en nivåhöjning - och inte minst som jag skrev i inledningen sätta press på ledningen att skapa förutsättningarna för en långsiktig strategi.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
lucky luke: Planen är enkel...SM-GULD 2003!

Hur kan man som klubb i ES ha annan målsättning? Att planera för fem år i ES är allt annat än meningslöst med rådanande avtal med NHL (Nöjes Hockey Ligan).
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
lucky luke:
Kyllä!
Något åt det hållet.
... och sista punkten avgör om man lyckas.
Tror inte du också att det blir tydligare vad man vill och lättare att sälja Brynäs om man har något att komma med?

Vad man skall göra för sponsorerna?
Har HV nån plan för det också?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:
Det finns något i den här vägen beskrivet som en vision på baksidan på matchprogrammet. Jag köpte inget i lördags men såg det som hastigast i bänkgrannens program. Inget om lattjolajban för sponsorerna dock.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Igor:
Ja, du ser...
Det finns en vision. Yippie!
Någon som sett den?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:
Hej!
har läst lite här och där i denna historien.
Håller verkligen med dig gordo
värvningen av Nyllet är katastrofal
har skrivit det här förut också
vet inte om ni skrivit detta men det störtsta argumentet jag har är att titta på vilka vi har mist.
Anger skulle ersätta rudslätt
sagt och gjort.
Miettinene kom in som en riktigt bra joker
soling borta
högerskytt Köysti ersätter
också bra
sen försvann Mårtensson eller tony försvann först
Tony M är en kille som är snabb målfarlig
Nyllet är inte snabb
inte målfarlig
De skulle ju vänta tills gallringen vid nhl
kan få RIKTIGT BRA ERSÄTTARE
ändå Nylander
tack och lov att man inte är brynässponssor
skulle gråta med denna inställningen
summa sumarium:
TITTA PÅ VILKA SOM FÖRSVINNER FÖRSÖK ERSÄTTA MED SAMMA SPELSTIL.
tack
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
dapietro: Frågan är om ditt argument verkligen håller??
MÅSTE man verkligen ersätta en spelare med en spelare med samma spelstil, fast man slutade 8 i serien förra året!?

Jag håller inte med i grundargumentet, även fast just Nyllet är mycket sämre än Tony..
Ofta behöver man inte alltid en målskytt för att ersätta en annan målskytt, det behövs grovjobbare med!!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
dapietro:

Du skriver "högerskytt Köysti ersätter
också bra" Hur vet du det? han har inte spelat en sekund ännu. Men du dömmer ut Nylander som inte har gjort bort sig en sekund hittills. Hans kedja har fått beröm i två av matcherna.
Och inte är Mårtensson snabbare än Nyllet.
Låt spelarna bli lite "varma i kläderna" innan du dissar dom.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Igor:
Halvlöjligt att dom har tagit BMWs slogan rakt av : "Vi följer inte utvecklingen vi ska leda den...".
Vi slåss tydligen med Leksand om att leda utvecklingen i att värva avdankade 35-åringar...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
wesleyjah:
När det gäller Kösa vet vi ingenting, rätt.
Flipp eller flopp, ingen aning... mendet finns kapacicet i den kroppen som Peter Nylander aldrig kommer i närheten av.
Nylanders kedja har fått beröm i två matcher för att de samlat flest poäng i Eskos trollerinummer Brynäshjärtat. Helt ofarliga bakåt och framåt = mittzonsgegga?

Ähum, host, host...
Mårtensson inte snabbare än Nylander.
Om du med Mårtensson menar Tony Mårtensson så undrar jag...
Nylander är inte i närheten av samma driv som Mårten hade på rören!
Herregud.
Nylander är helt enkelt kass och det är skam för den ganla damen att man värvar ärkeallsvenska spelare till laget!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Brynäs vision:
- Vi ska tillhöra topp 4 av elitserielagen i Sverige.
- Vi ska leda utvecklingen inom hockey, inte följa den.
- Vi ska stärka vår position som ett av Sveriges mest kända varumärken.
- Ny tid ställer nya krav. Därför vill vi skapa en modern arena som kan attrahera publik, sponsorer, spelare och samtidigt möjliggöra flexibel användning för många olika arrangemang året runt. Arenan ska uppfattas som en av Nordens ledande och levande arenor, med ishockey som huvudattraktion. En mötesplats för alla.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:
tack igen Gordo
äntligen någon som fattar
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Klart att Nyllet är slöare än Mårtensson var..

Där tycker jag inte att det går att ens snacka om ersättare för Mårten, men Nyllet har defensiva kvalitéer som Mårtensson inte ens kunde stava till...
Och det är väl anledningen till att han fått ett kontrakt överhuvudtaget!!

Och angående "brynäshjärtat" så måste ja berätta för dej att:
Man får poäng där genom att skjuta skott, och genom att inte släppa till skott.. Alltså om laget förlorar skottstatistiken, är det formationen som spelar mest "mittzonsgegga" som får mest poäng..
Men om laget vinner skottstatistiken som vi gjorde mot Leksand är det då laget som spelat BÄST offensivt (som du vädjar efter) som får mest poäng!!
Har du hängt med???

Och eftersom Nylander-Kyrö-Wågström var kedjan som fick mest beröm av Esko redan efter första matchen, då vi vann skotten mot leksand.. så kan dom inte vara så efter som du vill få dom att vara!?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
KentaK:
det beror väl för i helvete vilka andra spelare du har
nu har de tre liknande spelare i samma kedja
du måste väl för fan erkänna att en målskytt i denna kedja skulle vara bra
ÄN EN GÅNG
OM DE GJORT DE DOM SA ATT DOM SKULLE GÖRA DET VILL SÄGA VÄNTA PÅ NHL GALLRINGEN OCH SE TILL ATT DE FÅR EN LIKNANDE SPELARE SOM TONY M
Nu tog de första spelaren som kom förbi
samt ännu än en gång
jag stöder köysti köpet eftersom att han till skillnad mot Nyllet har varit BRA I SINA LAG
jag har sett brynäs tre första matcher
du kan väl inte s'äga att nyllet varit bra
han kämpar
visst
men vad får han ut
och ÄNNU ÄN EN GÅNG
de sa att de inte skulle ha bråttom
de sa i en radio intervju att Tonys ersättare skulle vara en högklassig spelare
Bäckström gjorde som jag
jämförde med ORsagh
JISSES
INSE
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
dapietro: Taggar du till för en liten bagatell!? =)

Visst skulle det kunna gå bra med en målskytt i kedjan med Wågen och Kyrö.. Men Nylander gör sitt till att den där kedjan kommer att bli svår att göra mål på!
Det är så här alla NHL-lag gör, man BÖR ha en defensivt stark kedja och två offensiva.. Det börjar liksom bli standard nu..

Håller helt klart med dig om att besvikelsen var stor, jag hade velat se en lirare minst lika illa som du.. Men grejen e den att grovjobbare är en STOR bristvara i vårat lag nu, inte minst nu när Soling inte kan spela!

Vad är det som säger dig att Nylander inte varit bra i sitt tidigare lag? Han var ju en av bara 3 utlänningar i ryska SKA St Petersburg inför årets säsong..
Och han kan inte ha gjort bort sig eftersom han fick vara kvar där ett tag! Tror att denna diskussion som många andra är totalt olöslig.. Men alla ska vi ha våra åsikter!! =)
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
KentaK:
Den ALLSVENSKA kedjan med Nylander-Stackars Kyrö-Wågström är oerhört skickliga defensivt. Ooh, ja! Speciellt Nylander! Ooh, ja.
Skärp dig!
Det är hets mot Kyrö-grupp att spela honom med två grå stenar! Är det curling, eller?
Kontraktet med Nylander är bekvämt. Bekvämlighet från SK och Eskos sida leder inte till SM-guld.
Det fina med statistik, käre KentaK, är att man får de svar man frågar efter. Att vinna eller förlora skottstatistik med ett par skott hit eller dit är helt ointressant.
Esko är ute efter balans i offensiv och defensiv. Man måste tänka hemåt och inte bara framåt. Frågan är om det är rätt metod.
Skjut ifrån rätt ställe så får du många poäng... men det skall bli farligt också... myror räknas lika mycket som mörsare...
Låt inte motståndaren skjuta från rätt ställe... och det är väl ok.
Är det Brynäs grundspel: att skaffa skottpoäng mellan femmorna inbördes?
Det finns i så fall bara ett intressant verktyg på det området: plus/minus statistiken! Producerar man mer framåt än bakåt så visar det sig rätt snabbt.
Då är det långt bättre att videogranska matcherna och se varför eller varför inte situationer uppstår!
Att dessutom spelarna själva får se sig själva i aktion brukar vara en riktig aha-upplevelse.
Att sysselsätta två personer (chauffören och sportchef Sundlöv) med att föra statistik verkar vara resursslöseri när det finns mycket annat som är underutvecklat.
Granska video istället!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Du menar väll inte att bara för att man för skottstatistik så granskar man inte video? Man kan nämligen göra både och.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Natten:
Mycket möjligt och önskvärt, Natten... och låt oss hoppas att den här farsen med "Brynäshjärtat" är ett övergående trollerinummer.
Lägger man ner lika mycket tid på video som på '"hjärtat" (två "anställda") så blir det säkert bra... men jag undrar...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Å du e på ditt bästa neggohumör i dag. Är det inte jobbigt att sätta negativ prägel på nästan allt du skriver?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Skönt att kunna överbevisa alla som bara tror att Brynäs A-lags trupp är Janne Larsson,Tommy Sjödin,Pär Djoos,Kyösti Karjalainen och Ove Molin.

Men jag tycker att Joakim"Jocke"Lundström borde få chansen i någon match redan den här säsongen.
Jamie Ram är hyfsad , men "utflykten" hemma mot DIF , var pinsam .

VI VINNER MOT Frölunda!!!!!
Snälla grabbar ta 3 poäng!!!
Eller åtminstonde 2 poäng i alla fall...

M.V.H Tor!

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA , Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Tor Karlström: brynäs vinner lätt
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Kokkaffe:
Jo, tack och du fortsätter att skriva i negativa termer... det är svårt att bryta mönster.
Provat Brygg någon gång?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:
Fan va seg jag är idag...ån annan som känner sig "nere"...En seger i kväll skulle definitivt ändra på det..en förlust, usch det vill jag inte tänka på..
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
claesw: Tänk på mig som ska dit och titta på matchen...det finns inget värre än att sitta bland en massa Frölundare och se Brynäs förlora. Påminner mig om den där scenen i A Clockwork Orange. Fast å andra sidan finns det inget bättre än att sitta där och se Brynäs vinna...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Jompe: du kan ju va glad som ska på en match med minst 10.000 på läktaren : ) Bara en så'n sak...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Det kommer att bli en hyfsat svår match för Brynäs ikväll - de möter Frölunda hemma i deras hemmaarena Scandinavium!
Hyfsat svårt det! Men jag tror med Hjärtat att Brynäs tat minst en pinne ida....

resultat: 4-4
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:
Tack igen gordo
Definnitivt eftersom att SK SA att dom skulle inte ha bråttom med ersättare De skulle ha tålamod
få indikationer på en mycket bra spelare
DE SKULLE VARA NOGRANNA MED VEM DOM TOG IN
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
claesw:
Normalt sett är Scandinavium ingen drömarena för Brynäs, men Frölunda har inte gått igång på alla cylindrar ännu. Kan bli en rätt enkel resa ikväll... En uddamålsvinst 17.58 in i tredje lyfter den gamla damen inför matcherna torsdag o lördag?
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
dapietro:
Det finns en viss diskrepans mellan kommentarerna härstädes.
Vissa hyllar Nyllet som en redig grovjobbare med defensiva kvaliteter (?) medan andra ser det som en hjärnsläppsvärvning.
Betalt skall han under alla omständigheter ha säsongen ut...
Låt oss hoppas att han mot all förmodan kan stänka in ett par puckar i slutspelet och göra rätt för sin gråstenslön!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Jompe o claesw:
Det kommer nog att bli tufft ikväll eftersom den spelare (i mitt tycke) som är mest MVP för sitt lag tyvärr spelar i FEL lag.
Jag talar naturligtvis om Jonas Johnson. Hade han spelat i RÄTT lag så skulle guldet redan varit så gott som klart.....
Nåja, tror det iaf blir en roligare match än mot Djurgår´n. VF brukar ösa på hemma vilket passar brynässpelet bättre. Hoppas Esko har tränat bastuteknik (andning etc) med "krapparna" eftersom det ju är saunavarning på Scandinavium efter ngn periods spel.....
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Huge:
Haha, kul med bastun, det är märkligt att elitseriens bäste- jonas J- inte stannade i Brynäs; många av "kidsen" på denna site (många är ju 13-15 år) vet nog inte ens historiken kring t ex Jonas och alla andra vi förlorat genom åren. Christer O har ju svikit 2 gånger nu t ex, spelade ju även i Frölunda...
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
claesw: Det är nog den krassa verkligheten som gäller oftast, dvs pengarna. Har för mig att JJ stack från Brynäs pga ngn dispyt med Sandlin om det ekonomiska. Nu är han ju en mkt bra spelare så det kanske hade varit svårt att behålla honom ändå. Att ha för MÅNGA kanonlirare i laget är ju iofs ingen garanti för att man skall lyckas. Vi lyckades ju spela oss ner i AS trots spelare som Dackell,
JJ, Modin, Peter Larsson(?) mfl....
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Jodå, Huge och claesw, jag minns JJ (alltså Jonas Johnson, inte Jaromir Jagr...) i röda Brynässtassen på den tiden det begav sig. Trist att se honom i indiantröjan.

Brynäs får inrikta sig på att kontraspela ikväll, men det kan gå bra om matchen får en bra start. Min mardröm är att Frölunda hänger tre pytsar de första tiominuterna varefter Aspen ersätter Ram, Kyrös knä pajar, Nyllet träffar maskoten med ett ruggigt slagskott och får Frölundaklacken efter sig, Molin får matchstraff efter att ha vridit suspisen av Carnbäck i första bytet och Floberg ber om Johnsons autograf ("skriv på tröjan, Jonas") vid en tekning.

Fast jag kan ju ha fel.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo: Två nästan hoppfulla inlägg från dig på raken. Kul!
Jag tror det blir svårt i kväll men har en föraning om 2-2 i full tid och att Floberg avgör genom att hänga dit två straffar.
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
Igor:
En förlust till och jag uppfattas som positiv i detta forum :-)
Allting är relativt, Igor...
Luleå, Modo, FBK... tre snälla matcher!
... och vad fan håller Timrå på med... vinna så här... inte alls enligt experternas tips, hrmhpf!
Kommentera

Sv: Äntligen på papper
gordo:
Det är så tidigt på säsongen än (gudskelov) så vi kan inte dra några större växlar på lagets kapacitet än. Märkligt nog så tror och hoppas jag att detta lag KAN bli bättre än guldlaget från -99. Får vi in Soling och Karjalainen är på topp, så tror jag vi kan fightas om guld faktiskt. Ram visar sig ju redan vara en klippa och i Molin, Larsson och Kyrö har vi ett rejält sparkapital som ännu inte visat något värt att skriva hem om. Håll tummarna för att vi ska rahabilitera och slippa skador sålunda!
Kommentera

« · 121602 · »