Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Då har vi bara fem lag kvar i CHL och snart bara fyra.

Vi får semifinalerna

• Luleå Hockey - Fiskrenset
• Tappara - Zug/Mountfield

När det gäller det sista laget har de nu spelat 6 perioder med den sammanlagda ställningen 3-3 och 10 min sudd väntar...Är den svenska kombon Nord-Sjökvistarn som är zebror i den matchen. Ska vi tro att Zugs helt egna Luleåprodukt Peter Cehlaric avgör?

Sven.Savage: Apan är död, saknad av ingen inte minst sina egna fans.
Man blev glad.

Supportrarna på Apkraft förklarar sig nöjda att "det blev som de önskade" med att slippa CHL nu och drabbas av skador. Att de torskade en halv miljon lär de ha missat.

Lasse Johanson i Fiskrensarnas mål murar igen under straffarna och Fiskrenset spöar Apan och är nu i semifinal mot Luleå Hockey.

Sudden över i Fiskrensarborg utan mål. Nu bukar det straffar som avgör.

Har ju sett några duktiga straffar av gallerapor...

Rätt kasst 3 mot 3-spel av båda lagen. Oskars skulle krossat båda lagen.

Nyss ytterligare friläge för fiskrenset dock, men återigen försöker man femte luckan vilket inte går. Har de inte hört att glipan lille Gustaf är bänkad numera?

Sudd i Fiskrensarborg nu. 3 mot 3 i tio minuter om inget lag målar...

Javisst, benen försvinner på swingerli efter tekning, men pucken redan borta och zebrorna visslar inte.

Tre min kvar i Fiskrensarborg, 3-3. Läge för att sin-gerlis försvinner nu?

Fiskrensare Friberg helt naken framför mål, har glömt bort att lille Gustad apglipan fått ta båsdörren, försöker lägga bollen i femte luckan som vanligt men nej. 3-3, sex minuter kvar av sjätte perioden.

På Apkraft är supportrarna gramse över att Apan inte får ha sig som de är vana vid i obygden:

• Sjukt tråkigt när två-tre Frölunda-spelare skriker efter utvisning och gör allt för att uppmärksamma domaren att en situation ska vara utvisning.
• Frölunda är så jävla osportsliga o Joel gnäller på domaren varje byte..,
• Tråkigt domarna är i fokus. Riktigt petiga utv men missar solklara. Samt lönar sig skrika, lägga sig och förstärka.

Känner de inte till att Fiskrenset har speciella regler för zebror hemma? Hör med höjdhopparen, han vet...

3-3 totalt mellan Zug och Mountfield nu, efter fem perioder.

Fiskrensarna ramlar tillbaka och läget nu 3-3. 11,5 min kvar av sjätte perioden.

Apan ramlar in 2-3 i Fiskrensarborg och hemmalaget har nu 13 minuter på sig.

Läget i kvartarna:

• Jukurit-Luleå 2-8 slut -> LULEÅ till semifinal
• Fiskrenset-Apan 2-2 efter 5 perioder
• Tappara-Röglet 7-4 slut -> TAPPARA till semifinal
• Zug-Mountfield 3-2 efter 5 min av femte perioden

Noterar att Tappara importerat Guldvippor från Apor-i-Kastrull. Kanske de planerar hockeyfrillan rennäsans också?

Zug-Mountfield 2-2 efter fyra perioder i matchen där Tapparas semifinalmotståndare ska utses.

I femte perioden duggar utvisningar och PP-mål tätt i Frölundaborg och läget är nu sammanlagt Fiskrenset-Apan 2-2.

Luleå lyckas otippat stå emot, tar matchen i mål och är i semifinal i slaget om European Trophy.

Läget i CHL:s kvartsfinaler:

• Jukurit-Luleå 2-8 efter 8.5 min av sjätte perioden
• Fiskrenset-Apan 0-1 efter 4 perioder
• Tappara-Röglet 7-4 slut -> Tappara till semifinal
• Zug-Mountfield 2-2 efter 6 min av fjärde perioden

Och...där sätter Tappara 6-4 och matchen och mästerskapet är kört för Röglet.

Röglarna hade ju 3-0 hemma men sjätte utt Tappara till 3-2 och det blev avgörande. Men det ska sägas att Tappara definitivt är ett bra lag, komplett på alla sätt och gissar att de når finalen i år.

Sorry, Röglet.

1.08 kvar, fortfarande 4-3 och Tappara står upp perfekt och svår för Röglet att ordna pågåt

2,5 kvar, tek hos Tappara efter icing och nu tar Botten vakten...

Tre minuter kvar Tappara-Röglet 4-3 och Abbotten avvaktar innan han tar vakten.

Och Tappara behöver inte många sekunder på sig för att sätta 5-4 på Röglet. Bara 6.41 kvar och nu blir det tufft för röglarna, när Tappara har halva inne, som flickan sa.

Ajajaj, en röglare tycks fastna med klubban inne i suspensoaren på en Tapparaspelare och nu blir det PP för Tappara!

Paus nu inför sjätte perioden Jukurit-Luleå 2-7.

Jag passar på att slå över och följer nu Tappara-Röglet 4-4, halva sjätte perioden spelad. Fast det blir utan Nisse Ekman, blir i stället Looben som expertbisitter; får bedöma honom också.

Men nervöst nu får Röglare. Tio minuter på sig att avgöra, annars blir det förlängning. Tappara ÄR starka hemma.

Dusan uppträder som kommentator betydligt bättre när han nu har sällskap av Nisse Ekman.

Ekman hade jag ingen speciell uppfattning om när lirade med Djurgårn och sådant. Sedan åkte han på en hjärnblödning och fick kämpa sig tillbaka. Gick in några år med frun Daniela och ledde DamGården och numera går han in som hockeykommentator här och där. Och gör det riktigt bra. För det första ser han detaljer i hockeyn mycket bra och dessutom läser och förstår han spelscenario i matcher perfekt och kan vidare verbailsera sin uppfattning helt perfekt. Tycker nog att han är den bäste expertbisittare vi har, helt överlägsen de flesta andra. En gårdare som fungerar. Dessutom är han trevlig och positiv. Matcher som det inte är så mycket mer ser man gärna när man får höra Nisse Ekman.

• Jukurit-Luleå 2-7 efter halva period 5
• Fiskrenset-Apan 0-1 efter sex min in på period 4
• Tappara-Röglet 3-3 efter två min in på period 6
• Zug-Mountfield 2-2 efter tre perioder, fjärde startar 19.45

Anmärkningsvärt att man i Fiskrensarborg spelat snart sex minuter utan huvudtackling av ful-Joel, benen försvinner av Swin-gerli eller att klockorna stannat på för Fiskrenset lämpligt sätt

Shit, nu kommer Jukuritterna - sätter 2-7 i PP och nu måste vi kämpa!

Men Röglet svarar! En minut efter det finska målet kvitterar Röglet till 4-4!

2.45 kvar av femte perioden i Tammerfors - och Tappara tar sammanlagd ledning med 4-3 på Röglet!

Ajajaj, nu börjar det kännas svårt för regerande Europamästarna Röglet.

DansbandsWolf: Snygg passning schläkten la och fixade första målet.

Jo - Jinx eller inte - men det börjar kännas klart nu förstås. Jukurit har nog släppt ambitionerna redan innan match och spelar t.o.m. två 16-åriga gallerapor (ingen relation till kopia-sekten Apan från obygden). Luleå får slappna av och spela ut. Visste vände vi vår åttondelsfinal genom att panga in 0-5 på Salzburg i femte perioden 2015, men liknande av Jukurit lär inte hända idag.

Luleå har sex finländska spelare på isen, ungefär som vårt damlag. Och det känns skönt, även om de finska spelarna är numret större, flera av dem internationella världsstjärnor på en högre nivå än våra finska män.