Brynäs IF

724427 inlägg · 7957 ämnen

Årets Brynäs!

« · 503081 · » Till forumet


Sv: Årets Brynäs!
Magico: Jag tror att den fråga Du ska fråga Dig själv är om folk i klubben är nöjda. Det tror inte jag att de är. Men Kyrö kan inte stå upp och säga "det går faan inte att spela elithockey med den här truppen". Funkar inte så. Folk är alltså inte nöjda. Och om Du vill förstå hur ett gäng stora, starka karlar kan ha slutspel som mål men hamna i kvalserien får Du dämpa brösttonerna, andas från magen, lyssna (ever tried that?), tänka igenom saker från lite olika håll. Knarret som förändringsmetod är kraftigt överskattat.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Ja, det kanske handlar om många bäckar små.
Efter att det är slutspelat för den här säsongen vore det intressant med en analys från valberedningen igen.

Plan för framtiden, liksom.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Huge: Ansedda skribenter i dina ögon, Jompe eller GävleLasse menar du. Japp, jag håller väl inte riktigt med där, hehe. Men visst är ni överens och det är bra det Huge. Era åsikter är lika förutsägbara som Brynäs anfallsspel. En stor gäspning utan fantasi.

"Pucken sa en del kloka ord i sin krönika, men han riktade mest in sig på att gnälla (förstår att du försvarar honom i den biten..)
och med att sätta en fiaskostämpel på LAGETS insatser.
Vad tycker du själv?
Är det ett fiasko om man innan säsongen räknar med att komma i ingenmansland eller KS, och att man sedan verkligen hamnar i ngn av de två förväntade positionerna?"

Ja, det är ett fiasko. Att hamna i kvalserien är ett fiasko. Målsättningarna var slutspel och Kyrö har länge försvarat den tunna truppen. Fiasko, helt klart. Det var klubbens målsättningar, men vi kanske diskuterar dina? Dina målsättningar är kanske att sitta i kalsongerna och titta på Brynäs via pressbilder och ev. en och annan ppv-sändning, ja då har du lyckats i år igen. Grattis!

Jag har kommit med konkreta förslag tidigare som jag står för. De finns i min historik.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Det första vi ska göra är att stötta Brynäs genom att gå på matcherna, Ge dem vårat stöd genom KS

Sedan skall vi se till att det blir ändringar. Ett förslag kan vara en manifestation på sista hemma matchen för säsongen. Ett tifo kanske?

Tala om för styrelsen att vi inte är nöjda. Jag kommer att tänka på vad hemmaklacken gjorde i Cloetta när de lämnade ståplats under en period.

Handlingskraft som verkligen visade vad som kunde hända om inte...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Genom att lägga om rodret.
Ny lots har precis anlänt, men man vänder inte på en femöring... :-)
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Du har så rätt!
Hur vända Brynässkutan?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: För det första gäller det att sluta gnälla och göra någonting konstruktivt. Ett lysande exepel var klackens agerande mot den sk. DJ'n i Gavlerinken. En människa som hade mage att spela "klappa händerna..." precis efter 2-4 målet..

Man måste visa att man är missnöjd på ett annat sätt än att bara gnälla.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Ja, så är det.

Hur bryter vi det mönstret?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: "Du vet, allt är inte svart och vitt..." Men sett till fansens uteblivna agerande så är väl detta mer likt en gråzon, alla klagar men ingen gör nåt, utom att konstatera att inget gjorts.. och klagar lite till över detta faktum.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Det har du fullständigt rätt i!
Men, jag tycker också att det finns omständigheter som gör att det kanske inte alltid är läge att vara lika katergorisk.
Du vet, allt är inte svart och vitt...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Huge: Nu kom ju hela grejen med materialaren i ett ganska dåligt läge. Det var precis innan värvningsfönstret så jag förstår mycket väl att den samlade energin låg i att förstärka laget, inte materialarsidan som i mina ögon inte ligger på top fem i viktigaste åtgärder just nu.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse: "Ser vi tillbaka på det gågna året så ser vi att det har gjorts enormt mycket som fört Brynäs i rätt riktning"

Stämmer mkt bra, och tålamod är som du säger det som gäller i nuläget.
Magico och några andra som fortfarande är i ngn sorts förlängd trotsålder vill ha allt nu och helst ännu snabbare.

Lockouten ställde till det rejält vad beträffar arbetet med att förstärka på alla punkter i organisationen.
Exemplet med materialaren är kanske inte så avgörande, men belyser ändå problemen med t.ex ekonomin.
Amatörismen inom föreningen var ngn inne på, och det stämmer till viss del tycker jag.
Fördelen är väl att de s.k "amatörerna" har ett stort hjärta och förmodligen lägger ner mkt arbete utan att få speciellt mkt tillbaka rent ekonomiskt.
Vi har kanske förlitat oss på denna variant lite för länge.
För övrigt kanske rätt så naturligt, då det ekonomiska arbetet de senaste säsongerna har varit helt inriktat på att rädda licensen och att vi skall komma på grön kvist igen.
Nu är det bara ett räddat ES-kontrakt som gäller, för att inte det som ledningen ändå hittills byggt upp inte skall raseras totalt.
Tror att spelare och sponsorer inser att vi trots allt är på rätt väg, men att lockouten tillfälligt bara dragit undan mattan under våra fötter....
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Ja uppenbarligen är det så...Men ser man ett problem och inget gör så tycker jag att man har förverkat sin rätt att klaga. Missnöjd får man vara men att sitta och klaga på de som fortfarande vill göra nånting åt saken är fel. Har man inga ambitioner så skall man ju inte klanka ner på de som har.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Det är lättare att klia ryggen än att gnissla tänder...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Men OM det förekommer sådana saker som ryggkliande så är det hög tid att medlemmarna agerar. Förslagsvis på årsmötet. Vaför är det så illa? I grund och botten är det ju medlemmarnas fel. Hade DE som haft insyn agerat för länge sedan istället för att sitta hemma å gnissla tänder så kanske det sett annorlunda ut idag. Eller?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Kunde inte skrivit det bättre själv.
Bortsett från det här med Emnehult, Engstrand och Söderström...

En annan sak som jag tycker du skall fundera på och lyssna in lite med de som finns runt Brynäs är Brynäs ointresse att ta åt sig av den kritik som finns.
Brynäs har en tendens att sluta leden, dvs att de kända namnen kliar ryggen på varandra, när det egentligen vore mer framgångsrikt att göra tvärtom, som också några har skrivit om här på HS bla ikväll...

Nytänkande.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Magico: Ja, du ser ju själv vad flera ansedda skribenter tycker om DINA inlägg. Det talar väl för sig själv tycker jag.

Den onyanserade, substanslösa och verklighetsfrånvända kritik som du och några till sysslar med, rinner av varje realistiskt och logiskt tänkande människa. Sålunda rinner den även av mig.
Pucken sa en del kloka ord i sin krönika, men han riktade mest in sig på att gnälla (förstår att du försvarar honom i den biten..)
och med att sätta en fiaskostämpel på LAGETS insatser.
Vad tycker du själv?
Är det ett fiasko om man innan säsongen räknar med att komma i ingenmansland eller KS, och att man sedan verkligen hamnar i ngn av de två förväntade positionerna?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Kärnproblemet dock, är alla de negativa personer som går runt i en tro att man bygger upp en fungerande organisaiton över en natt. Det tar tid att få fram bra folk. Det tar tid att vinna tillbaka det påstådda förlorade förtroendet hos sponsorer. Summa sumarum är att vi Brynästokar runt om i Sverige måste ha tålamod OCH ge den nya styrelsen chansen att visa vad de går för.

Fallet med den nya materialaren är ett dåligt exempel på dåliga anledningar att Brynäs skulle misskötas. Man börjar väl inte att göra om organistationen med att byta materialare.

Ser vi tillbaka på det gågna året så ser vi att det har gjorts enormt mycket som fört Brynäs i rätt riktning. Tyvärr så har detta överskuggats av de utblivna framgångarna rent sportsligt. Vad dessa beror på kan man älta i all evinnerlighet. Konstatera kan vi dock att de spelare som vi byggt laget runt har underpresterat något kopiöst. Skador, misstag i värvningsfönster har även det bidragit till det nuvarande tabelläget.

Men vad har någonsin vunnits på att krypa fram ur sin sten och slå sig på bröstet över att man "fått rätt" även fast det är klart negativt mot Brynäs.
Istället för att säga nånting i stil med, jag fick tyvärr rätt i mina farhågor VAD ska vi göra åt det? Kan vi göra någonting åt det och NÄR ska vi göra det?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Kunde inte skrivit det bättre själv!
Jo, förresten... :-)

Nä, allvarligt talat belyser du några av de saker som måste åtgärdas för att Brynäs någon gång i framtiden skall vara med i finrummet igen.

Glasnost.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Larry: Målsättningen måste ju givetvis vara att öka klubbens omsättning och att sträva framåt, både idrottsligt och som förening.

Det krävs nog en hel del förändringar för att få bort "svågerpolitiken"

Men som jag sagt tidiagre så är tidpunkten åt skogen. Nu gäller det att ALLA sluter upp bakom Brynäs och hjälper dem att hålla sig kvar i Elitserien
Via ingenmansland eller genom kval.

SEN kan man fokusera och sätta press på styrelse etc. Sånt görs ju bäst på årsmöten och likande.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse: GävleLasse: Helt rätt, Janne får gärna vara kvar i organisationen men då bara syssla med hockeybiten tycker jag. Assisterande tränare för J-18 kanske?

Att man blir trött på folk och vill bort dessa. Beror på att man har krav och inte ser dessa uppfyllas. Då är frågan: vad är rimliga målsättningar och krav?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Ja det är ett brett spekrum på vad olika personer tycker och tänker. En del vägrar att ge sig, andra gav upp i samband med 5-9 matchen mot Mora.

Jag är för en stor förändring i Brynäs. Men att säga "byt ut honom", är ju lönlöst. Det gäller ju att ersätta nämnde med någon som är mer passande.

En sak gör mig fundersam dock. Hur tänker de när de tillsätter marknadschefer och liknande. En gammal spelare tror jag inte har de kunskaper som behövs. EN chef på marknadsavdelningen skall ha lång erfarenhet inom marknadsföring av ett lag. Inte ha en massa meriter i form av SM guld och vunna skytteligor. Jag kan tänka mig att Brynäs försöker ragga in pengar genom att ha en "kändis/lokal idol" som tar kontakt och få nån slags "Faan-vad-bra-du-var-mot-DIF-94-effekt" istället för en person som vet hur man "säljer" idrottsevenemang.

Jag tycker även att Kyrö skall kliva bort ifrån Huvudansvaret som tränare och få lite mer rutin. Detta kan han få ifrån en erkänt bra tränare med lite meriter. Vi hade powerplay igår men på grund av ouppmärksamhet spelade vi 4 mot 4 i 15 sekunder...Sånt FÅR inte hända när matchen står och väger.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse:
Vi kan låta Emnehult står utanför diskussionen. Bara ytterligare ett tecken på ett kontinuerligt feltänk i stil med "det blir bättre sen även om vi gör enkla lösningar nu"...

Även om du inte är gammal i gamet här på HS så har du redan insett att här pendlar det mellan Världsklass och Världskass och det utan större faktagranskning och analys.
"Namn" går före prestation, 30 + värvningar är alltid lika med världsklass och förlust lika med ett fullkomligt värdelöst Brynäs.

Visst är det charmigt :-)
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
AD: Riktigt, vi var många som redan då sade att framåt ser det bra ut men att backidan är svag. Och som sagt, vi fick väldigt rätt. Tycker för övrigt fortfarande att det hade varit bättre att inte värva Sachl utan ta en back istället. Frodo i all ära, men det hade varit en klokare strategi.

Det hade varit kul att få höra sanningen om hela den här värvningscirkusen någon gång.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Jompe: men det var även då klagomål på försvars spelet... Vad rätt vi hade då...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Jompe: men det var även då klagomål på försvars spelet... Vad rätt vi hade då...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse: Det var positiva tongångar inför den här säsongen. Vi gjorde oss av med Anger, Laitinen, Adam A, Nyllet och P3 som alla anågs vara svaga. Dackell, Honken och Wahlberg var de viktigaste tillskotten. Med Viitakoski och Sulku in ansågs det allmänt (även bland de så kallade kritikerna) att topp 4 var inte alls omöjligt. Luovis återkomst var det inte många som applåderade, men han gjorde en del nytta innan han återvände till Finland. Sen kom NHL-konflikten...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Men om vi nu ska bygga om organisationen till en mer proffsig kommer nog inte att börja med vilken materialare vi har. Vi får leva med Brynäs sk. nödlösningar den här säsongen och ta tag i det direkt efter sista "hesa fredrik".

Jag har inte varit på HS värst länge. Det skulle vara intressant att höra vad det var för tongångar här när värvningarna av Viitakoski och Sulku blev klara.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Jompe:
Brynäs har gått från att vara ledande till att vara ledande i att åstadkomma enkla (och billiga) lösningar.
Placeringarna de senaste tre åren borde avskräcka de ansvariga att fortsätta med enkla lösningar. Busschauffören/statstikföraren Emnehult som blev materialare borde vara ett slags rekord i enkelhet. Briljant eller bara dumt?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Mickis: Håller med Dig i mycket. Grejen är nog att man oskså på Sätraåsen tycker att nödlösningarnas tid är förbi. TJ var tänkt som en långsiktig tränarlösning. Man försöker bygga laget med långa kontrakt med centrala spelare (Björne, Dacke, Walle--räknar alltså inte in DJ i gänget centrala spelare...). Man försöker, alltså. Problemet är att man är dåliga på att improvisera, klara en krissituation.Då återfaller man i det gamla beteeendet och litar bara på de riktiga gubbarna, de riktiga Brynäsarna. Bäckström, Janne Larsson, Wille och så vidare. Dessutom förutsätter framgångsrik improvisation pengar...

Finns alltså massor att göra åt trögheterna i verksamheten.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Magico: "Tre poäng och champagnekorkarna flög i taken hemma hos dig, Huge och några andra."

Det där var väl en av de större överdrifterna jag läst. Visst blev JAG glad, dels att det såg bra ut spelmässigt mot Modo och dels att hoppet fortfarande fanns, och jag var inte ensam, det märktes klart i Gavlerinken i torsdags. Men du har klagat gnällt ideligen och man har märkt hur nöjd du blivit när dina domedagsprofetior slagit in.

Du har haft chansen att komma med konstruktiva idéer, förslag på hur det skulle ske förändringar till det bättre. Det kom Nada, nothing ifrån DIN sida.
Du säger att du är en riktig Brynäsare som visar sitt missnöje för att få bukt på problemen. Jag vet inte vart du kommer ifrån men det måste vara ifrån en plats där bara klagomål får saker och ting blir bättre.

Det får mig att ifrågasätta ditt Brynäshjärta. Man ska stötta sitt lag även i motgång. Man skall givetvis vara realist i sina förhoppningar.

Allt har sin tid. Visst måste det ske förändringar i organisationen Men IDAG är totalt fel tillfälle att börja med en massa organisatoriska förändringar. Det måste väl till och med du inse.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Magico: Det största irritationsmomentet är Du själv.

Riktig Brynäsare, my ass. Riktig Gävlebo, möjligen, hjärtat i Norrlands gnällbälte. Tror Du att Du är konstruktiv med knarret? Det finns ju inte en gnutta konstruktivt i vad Du skriver. Gör något! Sitt inte hemma framför skärmen och använd Brynäs som något Du projicerar Dina frustrationer på. Gör något. Kom med ett konstruktivt förslag.

Tänk.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
GävleLasse: Tre poäng och champagnekorkarna flög i taken hemma hos dig, Huge och några andra. Trevligt, trevligt.. synd att verkligheten kom ikapp bara på lördagen. Näru Lasse, jag är riktig Brynäsare som visar mitt missnöje för att få bukt på problemen. Jag försvinner inte trots alla irritationsmoment i detta forum.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Jompe: Det kommer att krävas ett stort jobb efter avklarad kvalserie. Utbyte av spelar som inte håller, finna en etablerad och stabil tränare som kan ta oss ur den mjäkighet vi nu visar på isen. Kyrö gör ett bra jobb men vi saknar rutin i avgörande lägen.
Nödlösnigarnas tid måste få ett slut.

En ny huvudsponsor av rang som inte ger småsmulor är ett måste. Men vad kan det finnas för företag som är intresserade? Förslag någon?
Sandvik där jag jobbar blir mindre och mindre intresserad av att sponsra, och det gäller generellt. Aktieägarna ska ha 18 % på roce så alla ören ska vara kvar i företaget.

Jag funderade en del när jag stod i kön för att handla kaffe, Gavlerinken är hopplöst omodern. Att hinna handla, gå på toa och vara på plats innan nedsläpp är en omöjlig uppgift. Nu är iofs g-rinken på väg att byggas om men det går lite för sakta. Jag kan förstå folk som inte vill betala biljettpriset, för upplevelsen i sig är inte mycket att komma med. Det var några år sen publiken nöjde sig med att bara se hockey.

Om Sjödin inte ska bli sportchef så tycker jag att han ska skickas på charmkampanj runt om i skolorna i Gästrikland. Få barnen att vilja se och vara medlem i Brynäs, som i sin tur tjatar på sina föräldrar osv. För det är på tok för få av oss i Gästrikland som är medlemmar och går på matcherna.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Magico: Var inte du märkbart tyst efter modovinsten? Jag undrar vilket som varit skönast om vi fått 3 pinnar igår, en större chans att undvika KS eller din fortsatta tystnad...

Det bästa för alla parter vore väl att du bytte lag helt enkelt. Du är ju bra på att klaga, så varför inte Modo?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
rackham: Jag tycker inte att vi ska byta sportchef. Finns inget som tyder på att Sjödin skulle bli en bättre sportchef än Sundlöv.

Jag tror inte heller att det finns några problem i styrelsen. De delar av styrelsen jag känner till har jobbat kopiöst och professionellt. De stora förändringarna måste komma i organisationen i övrigt. Jag har blivit allergisk mot orden "ideellt" och "oavlönat". Det är gammal Brynäskultur att man jobbar ideellt för föreningen. Ingen modern elitserieförening fungerar så idag. Man har proffs på alla strategiska positioner i organisationen. Vi ska alltså inte ha Janne Larsson på marknadsavdelningen. Janne var en av de största spelarna som spelat i Brynäs, men det gör honom inte till en bra marknadskille. Samma sak med Sjödin. Jag respekterar att man vill ta hand om de gamla spelarna, men använd dem till saker de kan, och sätt utbildat,specialiserat folk på de viktiga platserna i organisationen. Det finns också tecken på en byråkratisering kring klubbdirektören Eriksson som måste stävjas.

I övrigt känner man sig fortfarande bakis efter matchen igår (jo, jag är rätt säker på att det är efter matchen...). Ni är vi avhängda i kön i serien; den lucka vi har upp till ingenmansland kommer vi aldrig att hinna ifatt. Även om vi själva skulle få en Lidnersk knäpp och börja vinna som galningar så lär SSK hålla undan.

Pucken har rätt i en sak i sin krönika. Beslutet att inte förstärka vid näst sista fönstret var ett fatalt misstag. I övrigt är krönikan bara ytterligare en manifestation av Gävlesyndromet.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
stefan Bskv:
Lite härdad är man allt.
Daniel Johansson verkar tex vara i toppform och ohyggligt lovande så fort isen smält i Gavlerinken. Han har en bra agent...
Vi får nog räkna med att han spelar åtminstone en säsong till :-)

Kvalserien=sist att förstärka till 05/06 också.
Byte av sportchef=tappat tempo och kontinuitet.

Synd.
Syndlöf.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Huge: "Undrar om du inte legat nedbäddad sedan september?"

All kritik rörande Brynäs verkligen bara rinner av dig.. alla som kritiserar Brynäs är fel ute, det är minsann skador, otur och nhl-spelare som förstört Brynäs säsong! Sha-la-la..

Att folk ens bryr sig om dina inlägg..
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Huge:
Håller med dig helt. Har talat med ett stort antal supporters som ej skriver under debatter, men samma kommentarer får man överallt.
Vi hängde inte med i den karusell som rådde i början på säsongen, samt misslyckades med att värva spelare vid julfönstret. Allt detta plus skador som har stört, så kan vi ej kräva mer av vårt lag för tillfället.

Jag anser dock att många spelare har underpresterat, men jag hoppas att Tomas arbete just nu, innebär en stor förändring till nästa år.
Vill absolut inte gå händelserna i förväg, men 6-7 man bör bytas bort.
Är helt övertygad om att föreningen arbetar på det.

Först skall vi dock klara av kvalserien, vilket kan bli tufft.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Saxat ur Puckens krönika idag:

"Varför ska det vara så svårt för Brynäs att bibehålla ett spel från en match till en annan?"

Kan ge vårt orakel en del ledtrådar som han tydligen missat:

En omsättning på 40-talet spelare ger knappast ngn grogrund för kontinuitet och trygghet i spelet.
Lägg därtill skador på nyckelspelare och tränarbyte, så får du lök på laxen.

"Brynäs får nu inrikta sig på ännu en fiaskosäsong.
Det var i går mot Södertälje fiaskostämpeln skulle suddas bort."

Käre Puck!
Redan i september stod det klart att vi skulle få kämpa bara för att klara oss från KS. Lockouten och därmed en avsevärd nivåhöjning på hela ES underlättade knappast denna kamp.
Med de förutsättningar jag räknat upp härovan, kan man knappast betrakta det som ett fiasko om vi missar slutspel eller hamnar i ingenmansland.
Ett fiasko är när man misslyckats och klappat igenom totalt då man varit jättefavorit till någonting.

"Har legat nedbäddad i influensa en tid och därför inte sett de tre senaste matcherna i Gavlerinken"

Undrar om du inte legat nedbäddad sedan september?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
AD:

Noterat ;)
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Om Brynäs klarar sig hänga kvar så lovar jag att gå från Gävle till Sandviken (mer orkar jag inte).
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
bradberry: Håller helt med dig om detta, laget 95/96 måste vara den uppställning som underpresterat mest i förhållande till slagstyrkan på pappret. Årets upplaga befinner sig i någorlunda rätt tabelläge, något annat än 8-12 hade varit en sensation! Lagen 96/97 och 98/99 är väl däremot 2 goda exempel på "överprestationer". Måtte man slippa sådana hemska ögonblick som mars/april 1996; vi tog stryk av Troja i sunnerbohov samt hängde kvar på målskillnad efter 7-3 mot löven i sista matchen, samtidigt som Troja spelade 5-5 mot Rögle. Då hängde ES-kontraktet på en mycket skör tråd...Vill minnas att jag med skakande händer slog på text-TV efter matchens slut med ett glädjevrål som resultat!
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Bo Bly: Det sämsta laget på papperet är efter spelarflykten -96. Bif hade ett lag som av så gott som alla medier tippades ta sm-guld 95-96. Istället blev man hopplöst sist å kvalade sig kvar. Tappade 14 (!) spelare till följande säsong. Bl.a. Ove Molin, Andreas Dackell, Jonas Johnsson, Peter Larsson, Brian Rafalski, Mikael Lindman, Greg Parks, Mikael Wahlberg, Fredrik Modin, Stefan Ketola, Mikael Wiklander och Bedrich Scherban. (glömt nån stjärna?) Hyfsat kännbara förluster.... Dessa ersattes med tre okända ryssar: Davydov, Denisov och Boldin varav den sistnämnde såg ut att ha levt på ostkrokar å öl i fem säsonger samt två okända finnar i Mikko Luovi och Teppo Kivelä. Läget inför säsongen knappast månljust med andra ord men med en gammal trotjänares återkomst i form av Anders Huss, återinfördes kämparglöden och laget spelade så bra att man missade slutspel på målskillnad. De fem utländska importerna gjorde samtliga succé och räddade, tillsammans med nämnde Huss och inte mindre än åtta (!) rookiesar, laget kvar i högsta serien.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Laget som var i kvalserien för ett par år sedan var helt klart sämre. Standarden är rent allmänt högre nu när det är lockout, liksom.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Falken:
Det beror alldeles på hur man ser det... Då var då, nu är nu. Hur det är det bestämmer du själv...
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Bo Bly: Det är inte säkert. Hur många poäng var det som det sämsta hittills hade, 50, 53? Någon av dem var det iaf och då behövs det "bara" drygt 3-4 vinster, vilket inte ser omöjligt ut i dagsläget.
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Busen: Som alla vet har Timrå inget guld.Dom blev drabbade av snattarna från Gävle!Men det var inte frågan.Brynäs sämsta lag genom tiderna är årets:)
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Bo Bly: Vilken Timrå omgång har varit bättre? Hut många SM. guld har Timrå. När var det ni gick upp i Elitserien?
Kommentera

Sv: Årets Brynäs!
Bo Bly: På pappret var förra årets trupp sämre tycker jag, och det var ju på målskillnad som de klarade sig då. Det är ju svårt att jämföra år från pr med tanke på skador och liknande. Men rent spelmässigt så har laget presterat sämre i år. Så årets lag ligger fortfarande "bra till" att bli historiens sämsta, men det får visa sig.
Kommentera

« · 503081 · »