Brynäs IF

724799 inlägg · 7958 ämnen

Sundlövs gloria på sniskan...

« · 409895 Till forumet


Sundlövs gloria på sniskan...
Ett välkommet inlägg i dagens GD anser jag (se länk). Hammarström sågar Sundlöv rejält när det gäller Luovi-värvningen och jag håller självklart med.

"-Vad f*n håller dom på med!!??" skrek jag ut i april när man fick reda på att BIF hade värvat Luovi. Jag rabblade upp allting som Hammarström nämnde i dagens GD plus en hel del andra grejer.

Även om han har fått godkänt hittills på försäsongen kan man ju fråga sig.
-Varför värva en skade- och sjukbenägen spelare.
-Varför värva en spelare vars utvecklings- och poängkurva gått stadigt nedåt de senaste åren.

Ok, han skrev bara ett 1-årskontrakt men hade det inte varit bättre att satsa på någon yngre som kanske har en chans att fortsätta några år i BIF och bli en stöttespelare i laget framöver.

Hur många 80-talister har vi t.ex som platsar i dagens BIF? Jag får det till hela två stycken! Efter guldet -99 var det mycket tal om att det var dom gamla rävarna som fixade det (med undantag målvakten då) och att BIF skulle få ett jäkla tufft generationsskifte framöver. Nu har det gått fem år, och vi har haft ganska tufft får man väl medge. Man borde väl anta att vi använt dessa fem år till att skyffla ut de gamla och ta in de unga, och att dessa skulle vara etablerade i laget just nu, så att vi stod beredda för framtiden.
Har detta hänt? Nej. Istället värvar vi spelare som är på slutspurten av sina karriärer och inte har en chans att bli stommen i framtidens Brynäs.

Om vi hade ett tufft generationsskifte för några år sedan. Tänk bara på hur det kommer se ut om några år.

Luovi-värvningen för mig var, är och kommer förbli en ren kompisvärvning av Sundlöv. Ett tjänstefel som kommer kosta laget. Sett till övriga värvningar vet jag inte om man heller kan höja Sundlöv till skyarna. Dackell och Wahlberg var på väg hem, spelar ingen roll vem var sportchef. Sulku kom hit på inrådan av Tuulola. Viitakoski förespråkade jag för två år sedan och är naturligtvis glad att han kom hit, tyvärr två år för sent och två år äldre...
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Den här värvningen, liksom 99,9 procent av Brynäs samtliga värvningar de sista 20 åren, förklaras av den Mussepigg-ekonomi klubben har dragits med. Det är ingen slump att fbk och hv inte jagar samma spelare som Brynäs. Sett till den budget Sundlöv och tidigare värvningsansvariga haft, har dom uträttat underverk. I förhållande till den lön Louvi har i Brynäs, är han förmodligen bäst i laget. Om han platsar i ett elitserielag är en annan femma.
Självklart har Hammarström en poäng, men det är också enklare att chansa på lovande svenska spelare om man har en handfull landslagsspelare i laget. Och det gäller knappast BIF. Än.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Lilljanne: Visst har vissa tidigare värvningar varit underverk, lyckoträffar eller resultat av god scouting, med tanke på att BIF:s spelarbudget inte kan matcha några av de rikaste lagen. Andra har varit långt därifrån.
Förhoppningsvis spelar Luovi för en jäkligt billig penning, tyvärr tror jag inte det. Hade hockeyspelare varit så goda hade väl Tuulola om någon spelat i BIF nästa säsong. Dessutom tar ju faktiskt Luovi upp en plats i laget som möjligtvis en spelare med framtidsutsikter i BIF hade kunnat fått.
Med tanke på att vi har en snäv budget och inte kan tävla med de stora klubbarna MÅSTE vi vara bäst och klokast i att värva spelare. Värvningen av Luovi anser inte jag vara i närheten av det.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Ja kan säga så här: Just nu skiter ja i vilka som spelar i dagens brynäs, om det är våra duktiga och hungriga juniorer/seniorer eller spelare som är 30 +.

Jag vill bara få hem Guldet till Gävle igen.

Sen vilka som lirar i laget och vilket genomsnitt laget ligger på, det skiter ja i som sagt.....

Vem säger att man ska satsa långsiktigt nu?
Ja anser att om vi satsar på denna säsong med detta lag och har en god chans att vinna Guldet då ska vi faan också göra det.

Sen så kan vi satsa mer långsiktigt efter det och ta in några yngre i truppen men just nu så gör Sundlöv o co helt rätt som satsar på rutinerade herrar.

För Guldet skall hem till oss igen, sen vilket lag som gör detta, det spelar ingen roll, så länge att vi vinner så....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Helt rätt i ditt inlägg! Bitter är sanningen. Hammarström har rätt i sin åsikt och det känns som om han hade mer synpunkter på BIF än vad han ville säga.

Skulle det bli lockout i NHL,så kommer det tyvärr att bli en skitsäsong för BIF. Man ska inte försöka locka nått proffs till sig och när andra gör det så kommer väl inte BIF att våga "köra in" några unga spelare.Man kommer att få kämpa som satan för att klara livhanken om andra lag förstärker som det ryktas.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Lilljanne: Håller med till 100%. Vi har ju redan 4 juniorer i truppen och det tycker jag är helt OK. Verkar som om Hammarström hänger upp sig mest på den dåliga juniorsatsningen och i princip har han väl rätt på den punkten. I en perfekt hockeyvärld där alla lag har samma förutsättningar från start är det säkert som han säger men nu är ju verkligheten lite annorlunda.
Nu talar han ju också lite i egen sak, ngt som man bör ta i beaktande.
Känns lite som om Hammarström kanske känner sig lite åsidosatt i föreningen och att ett par nålstick kan dom gärna ha....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
84 Norberg:
Jag tror nog varenda hockeyledare i Sverige skulle säga emot dig.
"Vem säger att man ska satsa långsiktigt nu?
Ja anser att om vi satsar på denna säsong med detta lag och har en god chans att vinna Guldet då ska vi faan också göra det."

Vem säger att vi ska satsa långsiktigt nu? Ska man äns kommentera ett sådant korkat uttalande?

Självklart är det, och måste vara, varje klubbs mål att satsa långsiktigt. Det finns några undantag, just nu kommer jag egentligen bara på ett, Malmö IF som på slutet av 80-talet fick en stark sponsor i ryggen och körde på "vinn guld just nu!" -taktiken. Övriga lag som Team Boro, Örebro, Vita Hästen och AIK gick det åt skogen för efter dylika satsningar.
BIF f.ö har inte en mikroskopisk möjlighet att göra en sådan satsning denna säsong, det förutsätter nämligen att vi har några penningstarka sponsorer i ryggen som vill se kortsiktiga resultat. Det har inte BIF.
Det andra alternativet är ju att värva toppspelare och finansiera dom genom att göra glädjekalkyler och chansa att vi ska ha 6000 i publiksnitt, komma till minst final och få dubbelt så mycket i sponsorpengar är föregående säsong. Detta är ju en vansinnig taktik inser ju alla.

Är du verkligen så kåt på framgång med en gång att du är villig att se BIF gå samma öde till mötes som VIK Blackhawks?

Huge:
Du säger att vi har fyra juniorer i truppen. Hur har det sett ut de senaste åren då och hur många av dom har det blivit något av? Som jag fattar är det egentligen bara Danielsson Jr. som har en någotsånär säker plats i elitlaget. Andersson/Karlsson är ju med på nåder just tills Björk blir frisk eller att Sundlöv fattar att vi behöver backförstärkning, allternativt att ngn av dessa visar sig vara supertalangar som platsar i elitserien redan som tonåringar. Allvarligt talat så händer det typ, aldrig.... Känner jag Sundlöv så värvar han ytterligare en målvakt, Lasse Karlsson kanske är ledig och han känner nog Sundlöv, dags att göra ytterst nödvändig kompisvä... ursäkta, förstärkning på målvaktsfronten kanske?

Om Hammarström känner sig åsidosatt av BIF är något allvarligt fel. Hans expertkunskaper (liksom Willy Lindströms) är ju något som dagens Brynäs MÅSTE försöka ta del av, så mycket dom kan!!! Jag hoppas inte att ledningen i BIF utvecklas till den som var på början av 90-talet. Med fraktioner, och rädslan för prestigeförlust gör det omöjligt att samarbeta eller där inbitna brynäsare vägrar lämna sin post. Mottot för dagen måste vara SAMARBETE!
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Kan bara hålla med, om man se något positivt på värvningen av Mikko Luovi ,så är de att Patrik Rönnqvist får möjligheten att bli utlånad till Almtuna. "Rönken" MÅSTE få riktig a-lagsmatchning för att utvecklas. Annars är risken överhängande att rostar på bänken och lämnar Brynäs våren 2005.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Jag gör som när det börjar bli valdtider i sverige. Plockar lite gott från alla och ser att alla parter har lite rätt och lite fel.

En satsning på juniorsidan har ju sedan några år tagit fart. Sedan Thelin tog över rodret för Brynäs juniorer så har kurvan pekat uppåt. Att man sen hoppas kunna bygga laget på egna juniorer är att ta i för mycket. Vi har redan fått se en klar förbättring när det gäller plocka "egna" produkter upp i a-laget.

Värvningen av Luovi ser inte jag som någon katastrofvärvning. Håller han en säsong och fortsätter sitt spel som han hade i Mästarcupen så är det en BRA värvning. Fast mycket till värvning var det väl inte, han ringde ju själv till Brynäs och ville spela i laget. Luovi är en lagspelare av stora mått som kan vara med och "bygga" något stort den här säsongen.

Jag tror det har pratats om det tidigare här på sidan. Att bygga ett lag för framtiden är i dagens hockeysverige näst intill en omöjlighet, så fort en lovande spelare i rätt ålder visar sig vara för lite mer än andra så drar dom över atlanten och lirar i NHL/AHL.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Larry>>
Tja, det är iofs positivt. Men det hade varit bättre om vi värvat en 24-årig österisisk kanonforward (eller liknande) som har en chans att göra något för BIF även kommande säsonger istället för en 30+ sjukstugegubbe som är polare med Sundlöv. Bägge hade ju tagit Rönkens plats, men vem hade vi föredragit?

Hong Kong >>
Vad har vi sett av den sk. satsningen på juniorsidan? Jag, liksom de flesta andra, trodde att BIF skulle bli plantskolan för några år sedan när Thelin tog över osv. Vilken klar förbättring har vi egentligen sett?

"Fast mycket till värvning var det väl inte, han ringde ju själv till Brynäs och ville spela i laget. Luovi är en lagspelare av stora mått som kan vara med och "bygga" något stort den här säsongen. "

Jag håller med, mycket till värvning är det inte. Men lagspelare av stora mått, har vi inte nog med sådana? Både i laget och i ledningen?

"Jag tror det har pratats om det tidigare här på sidan. Att bygga ett lag för framtiden är i dagens hockeysverige näst intill en omöjlighet, så fort en lovande spelare i rätt ålder visar sig vara för lite mer än andra så drar dom över atlanten och lirar i NHL/AHL."

Men vad ska man göra då? Strunta i de bästa spelarna och enbart satsa på att värva "sopor" som inte har en chans att nå NHL? Man måste ju självklart satsa på att bli bäst, det innebär värva de bästa spelarna och ha den bästa juniorverksamheten. Att NHL sedan snor dem i deras bästa ålder får man ju räkna med, sådan är verkligheten...
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Tycker att du är lite väl hård mot Sundlöv. Med tanke på de ekonomiska förutsättningarna har Brynäs värvat väldigt bra inför kommande säsong. Är det inte lite väl tidigt att döma ut Luovi innan han ens spelat en enda elitseriematch kommande säsong? Enligt rapporterna har han ju sett bra ut i träningsmatcherna. Förklara gärna det där med "kompisvärvningen" som kommer att kosta laget. Tror du på allvar att Patrik Rönnqvist skulle göra ett bättre jobb än Luovi? Förövrigt är det inte första gången som Inge Hammarström uttalar sig negativt om sitt forna lag.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Visst det låter bra med långsiktigt mål men vad gör vi supportrar ?
Jo vi klagar på våran trupp nu att den är för gammal etc...
Varför gör man det? Vill man inte att vi ska vinna sm i år ele?
spelarna blir väl inge bättre över att de för höra att de inte platsar i brynäs (fast vad de än gör) för att vi vill se mer långsiktiga mål...

Ang att du påstår att ja e kåt på framgång så e svaret ett tydligt : JA!
Ja vill att vi skall vinna sm guld 2005, allt annat är fiasko för mig...

Jag är mycket nöjd med denna trupp och ja tror att vi kan gå hela vägen denna säsong... Så här bra lag har vi inte haft sen 1979/1980....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
JanT:
Du har ju tydligen inte läst mina inlägg tillräckligt noggrant.
1) Jag dömer inte ut Luovi. Jag vet vad han har gjort och kan göra. Luovi är ändock en spelare med skrämmande skade- och sjukdomsjournal bakom sig. Chansen är väldigt liten att Luovi kommer resa sig som en fågel Fenix och göra 30+ poäng nästa säsong. Dessutom är chansen obefintlig att vi kan räkna med att Luovi är en stöttespelare i BIF om tre år.
Därför tycker jag att det vore bättre att värva någon (utan lika hemsk skadejournal) som åtminstone har en som helst chans att uppnå de överstående målen.
Jag tror, och har aldrig trott (eller påstått), att Rönken är bättre en Luovi. Jag menar bara att det hade finns bättre spelare för BIF att värva är Luovi. Förra säsongen var han skadad/sjuk en stor del och åstakom bara 12 poäng för Lukko i SM-Liiga. Hans kurva går allt annat än uppåt. Varför ska en sådan spelare ta en plats för en mer kunnig spelare?

Det där med kompisvärvning säger sig självt. Luovi trodde karriären var slut, Lukko ville inte förlänga, han ringde Sundlöv och *vips* så fick han en plats i BIF. Hoppas vid gudarna att han spelar för kaffepengar..

Du snackar om ekonomiska förutsättningar... Okej, Honken i all ära, han är duktig. Men är det verkligen på målvaktssidan vi behöver förstärka?! Vi sitter med fem seniorbackar och två junisar och saknar ändå en back! Andra lag har åtminste sex -sju seniorbackar.. Hade det inte varit bätte att satsa dom pengarna på en back? En stilla undran i sensommarnatten...


Kompisvärvning eller.......................... *suck*
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Juniorsatsningen har ju gett resultat. Semifinal för både j-20 och j-18 den senaste säsongen. Det var rätt så många år sedan vi visade dom resultaten, om vi nu gjort det någon gång. Juniorspelare från dom egna leden har varit och är uppe och nosar på a-lagsspel i elitserien. Det finns säkert någon som kan räkna ut vad det normala utfallet av egna produkter som platsar i elitserien är. Men en vild gissning är att det rör sig om en kanske två per säsong. Mer än så tror jag inte man kan räkna med.

Kan man få för många lagspelare? Bara för att man är en lagspelare så betyder inte det att dom också kan vara matchvinnare.

Du tyckte man skulle bygga upp ett lag långsiktigt. Men med den verkligheten vi har så är det svårt. Lag får man bygga för varje säsong när man ser vilka som blir kvar från föregående. Jag tycker inte man ska värva sopor, men värvar man stjärnor eller blivande stjärnor så kan man inte räkna med att det är spelare man kan bygga ett lag runt då dom spelarna gärna sticker till ligor som betalar fantasisummor jämnfört med elitserien.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
84 Norberg: Nyktra till och bli realist istället. Så slipper du blir så besviken...
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: "nykra till och bli realist" - Vad menar du med det igentligen ?
Tycker du att ja har för stora förhoppningar att brynäs skall vinna sm 2005?

Anser du det så kan du inte vara en supporter som gynnar brynäs....

Man ska alltid ha som mål att vinna och denna trupp kan vinna.....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Hong Kong: Jo, jag vet att A- och B-juniorerna har höjt sig. Men tyvärr har det inte visat sig i steget från junior till att ta en plats i BIF:s seniorer,
Att bli utlånad eller sitta på bänken en säsong, räknas ju knappast som en merit.
Två junisar per säsong har varit mantrat för BIF. Men vad har det blivit av dem? Dom är väl utspridda i allsvenskan vid det här laget.

Nej, man kan inte har får många lagspelare. Men det vore bra om man hade lite toppspelare som kan göra poäng oxå.

Visst är det svårt att bygga upp lag långsiktigt. Men vad ska vi göra? Satsa på spelare som inte har en chans att bli så bra att dom blir värvade av NHL? Vad innebär det? Göra som tyska/engelska lag och enbart värva 36-åriga f.d NHL-spelare, nej men det kan vi inte göra pga max 2-utlänningsregeln. Vad göra?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
84 Norberg: Så du tycker alltså att det är ett fiasko om inte BIF vinner SM-guld nästa säsong? Och dessutom tycker du att jag inte är en riktig Brynässupporter för att jag inte tror att BIF vinner SM.

Med andra ord är alla BIF-supporters som inte tror att vi vinner guld nästa säsong falska.


För f*n Norberg. Väx upp och nyktra till. Försök se hockeyvärlden genom andra glasögon.

*suck*
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Nu har jag väldigt dålig koll på vad andra lag gör och hur deras juniorer platsar. Men så här på rak arm kan jag inte komma på något annat lag än Frölunda som lyckats bra med sin egen juniorsatsning. Och Frölundas lyckade juniorsatsning bygger väl mest på Steen och några till som blommade ut för två säsonger sedan. Men vad har hänt sedan dess?

Jag tycker Brynäs har flera bra poängplockare den här säsongen (får vi hoppas). För något år sedan förlitade vi oss enbart på Molin och Larsson.

Du säger det jag sagt tre gånger nu. Det går inte i Sverige att bygga ett topplag på sikt. Man får bygga ett lag för varje säsong med den spelaromsättningen vi har i Svensk hockey. Eller förlita sig på äldre stjärnor som är hemmakära och vill att deras barn ska få en bra uppväxt i svensk miljö.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Hong Kong: "Du säger det jag sagt tre gånger nu. Det går inte i Sverige att bygga ett topplag på sikt. Man får bygga ett lag för varje säsong med den spelaromsättningen vi har i Svensk hockey. Eller förlita sig på äldre stjärnor som är hemmakära och vill att deras barn ska få en bra uppväxt i svensk miljö."

Men man måste ju försöka, eller hur.
En annan fråga. Hur ser egentligen BIF:s stomme ut om tre år?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Som supporter skall man alltid se sitt lag ha en chans att vinna sm annars så ska man inte hålla på nåt lag, så e det...

De som inte tror att vi vinner sm guld, det för stå för dem, men kom för faan inte och säg att vi inte har en chans innan det har avgjorts än.
Visst faan har vi chans. Vi samt som ja ser det: hv, fröl, färj, linköp och timrå har alla chanser att vinna sm.

Vad gör dig till "Kung" här på forumet att döma ut visa spelare och ledare och klanka ner på att vi inte kan vinna, vad e det för supporter....?

Ja kan säga så här: Ja vill se mitt lag vinna SM i år , annars kommer ja att bli djupt besviken... Man är med för att vinna, annars så kan man hålla på med någon annan sport om man ens klarar av det....

Om timrå ex har gått till semi 2 år i rad, vad faan e det?
Det handlar om att vinna, om man inte fattar det så måste man söka hjälp!

Om man kommer mellan 2-10, spelar ingen roll, det e 1:a alla vill vara... Det e enbart nr: 1 som nämns i tidningar, får publicitet etc....

Allt annat kan man dra nåt gammalt över sig....

Så om inte du vill att vi skall vinna och inte tro på vårat lag, sluta då att titta i år och börja göra de förts när vi har en yngre trupp...
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Brynäs har desutom släppt in: Jocke Lundström, Mattias Karlsson, Niklas Andersson, Kristoffer Bäckström, Nicklas Danielsson och Patrik Rönnqvist in i A-truppen!!

Det e de spelarna som kommer att vara stommen om några år om de fortsätter att utvecklas och få lira a-lags hockey i brynäs...


Så vi har ett antal spelare som verkligen har på häng att ta s.k "gubbarnas" plaser om nåt/några år så, så jäkla dåligt har vi inte på framtidsutsikterna...

Även om vi skulle vinna sm med detta lag som vi har nu elelr nästa år så kommer även vi att få nån/några fler unga talanger till oss.

Så det handlar om att satsa kortsiktigt för att uppnå målet långsikitigt!
Först vinna eller komma väldigt långt med de närmaste 3 säsongerna sen så bygga vidare på det och få mer talanger till klubben och fortätta satsa på sina egna "gubbar" i det egna junior/senior ledet....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Stommen om tre år är Soling, Malmström, Honken, N Andersson, Junioren Eriksson som jag inte kommer ihåg förnamnet på. Plus några värvningar vi gör dom närmaste säsongerna. Ser inte så skrämmande ut just nu. Men det gjorde inte Molin, Larsson, Bisset, Djoos heller i början av deras segertåg.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
84 Norberg:
"Som supporter skall man alltid se sitt lag ha en chans att vinna sm annars så ska man inte hålla på nåt lag, så e det...

De som inte tror att vi vinner sm guld, det för stå för dem, men kom för faan inte och säg att vi inte har en chans innan det har avgjorts än.
Visst faan har vi chans. Vi samt som ja ser det: hv, fröl, färj, linköp och timrå har alla chanser att vinna sm."

>>Jaha? Klart BIF har en chans att vinna SM-guld nästa säsong, vi spelar ju i högsta serien. Alla elitserielag har ju chans att vinna. Mora har chans att vinna SM-guld. Men du verkar ju vara sjukt överoptimisk med tanke på att du säger "- vi skall vinna sm guld 2005, allt annat är fiasko för mig".
Du kan ju med högsta sannolikhet räkna med fiasko då.
Allt annat du rabblar upp bevisar ju bara att du behöver nyktra till...
Men det får ju stå för mig...

Bla, bla bla dra något gammalt över sig och byta sport osv...
Sluta skäm ut dig mer. Snälla. Hur ska jag kunna diskutera med dig?


Alla dom som du rabblar upp som BIF "släppt" in. Hur många är i A-laget när pucken släpps i september? Tänk!
Och dessa två tror du är stommen om några år. Jesus Christ....Kan du något om hockey öht???


Hong Kong>>
Det ser ju bra ut. Vilka är centrar där?

"Vad gör dig till "Kung" här på forumet att döma ut visa spelare och ledare och klanka ner på att vi inte kan vinna, vad e det för supporter....?"

>> Ehh, ingenting förutom din fantasi (samma fantasi som gör BIF till svenska mästare nästa säsong?) har gjort mig till kung på forumet.
Enligt din otroligt smarta logik är man alltså inte en riktig supporter om man kritiserar laget. Ett råd, nyktra till eller flytta till Nord Korea, där behövs varken intelligens eller ifrågasättande, enbart förtryck och ett konstlat stöd till regimen. You´ll like it!
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke:

"Luovi-värvningen för mig var, är och kommer förbli en ren kompisvärvning av Sundlöv. Ett tjänstefel som kommer kosta laget. Sett till övriga värvningar vet jag inte om man heller kan höja Sundlöv till skyarna. Dackell och Wahlberg var på väg hem, spelar ingen roll vem var sportchef. Sulku kom hit på inrådan av Tuulola. Viitakoski förespråkade jag för två år sedan och är naturligtvis glad att han kom hit, tyvärr två år för sent och två år äldre..."



Vem var det som ringde och tjatade på Dacke hela tiden, var det inte Sundlöveller var det någon annan?


Jag törs säga att Sundlöv trots allt ligger bakom dom flesta värvningarna!

Ang Mikko har du sett honom spela förutom plojmatcherna i Gavlerinken denna försäsong?

Vad jag hittills har sett honom är att han håller, nästa helg så kommer man ytterligare få prov på att han håller!

Någon till som har överraskat mig är Karlsson på backen samt Kupan som rör på sig mycket bättre än tidigare!


Om vi har en j-a tur så kanske Marko ramlar in till Jul som ett paket på posten också eftersom ryktena säger att hans fru inte trivs i Tobleroneland!
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Frågan om hur mkt man skall satsa på juniorerna kommer ju upp ett par gånger inför/under varje säsong och ngn enkel lösning finns ju inte på denna "Gordiska knut".
Tycker Sundlöv ger ett ganska bra svar i dagens GD. Naturligtvis skall man satsa långsiktigt, det är nog varje lags ambition, men när plantorna oftast drar iväg så fort dom börjar visa framfötterna härhemma, då blir det genast lite knepigare för lagbyggarna.
Tycker ändå det ser positivt ut på juniorsidan inför årets säsong.
Verkar som om backarna kommer att få spela rätt mycket, och detta även om Björck mirakulöst nog skulle friskna till. Blir det operation så kommer man tydligen att försöka ersätta honom med en fullvärdig seniorback, vilket också är bra.
För övrigt så bekräftar ju Sundlövs åsikter mina egna, dvs att Hammarström har rätt i princip.
Tycker att han lite grann slår in dörrar som redan är öppna, eller åtminstone sådana som står på glänt.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Du e så jävla pessimistisk... Varför klagar du hela tiden för?
Se fram i mot säsongen nu istället och våga tro att detta lag har en god chans att vinna....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Intrresserad av vem denne "24-årig österisisk kanonforward (eller liknande)" skulle kunna tänkas vara. Tycker det mera låter som en dröm. Tror att denna säasong kommer att bli mycket intressant.
Vi måste ju bara prestera bättre än föregående säsonger. Har en känsla av att #11 Danielsson måste blomma ut denna säsong vilket jag även tror att han kommer att göra.

Att vinna SM-guld är väl att hoppas för mycket men väl ett slutspel och därefter kan det ju gå hur som helst...
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Lilljanne: Har du koll på Luovis kontrakt eller är det rena gissningar?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
65Selander: Sundlöv har ju gnatat på Dacke i många år, inte har han flyttat hem för det. Nu är han gammal, han vill avsluta med några år i Sverige, så han bestämde sig för att flytta hem. Samtidigt är han hygglig mot Sundlöv och ger honom lite cred efter fem års tjatande.

Nej, jag har inte sett Luovi spela i år. Jag vet redan vad han går för och har för kapacitet när han är som bäst - det finns ganska många som kan hålla sig kring 25 poängsstrecket varje säsong och som dessutom förhoppningsvis är under 30 och inte har varit plågad av varje skada i läkarboken.

F.ö tror jag inte ett rött öre på Tuulolasnacket. Är kärringen så trött på alperna flyttar hon helt enkelt hem solo till Finland och väntar på gubben, det är ju bara drygt ett halvår. Inte en chans att han bryter sitt guldkantade kontrakt för tantens skull, hans klubb skulle dessutom aldrig låta honom göra det utan att det skulle kosta honom rejält med stålars.

84 Norberg:
Lysande debattteknik! Du är ju kung på forumet! Istället för att besvara påståenden kommer du med en helt ny(njae, kanske inte) infallsvinkel. Du har ju helt rätt. Är man en riktig Brynässupporter (som dig) ska man koppla bort hjärnan totalt och tycka prexis allting som gäller BIF är totaltoppen! Parkeringssituationen utanför Gavlerinken är perfekt, I love it! De senaste säsongerna har varit underbart att följa, vilken kanonhockey man har spelat, för att inte tala om tabellplaceringarna!! BIF är ju världsmästare på att värva sponsorer, vi får ju inte miljaders kronor på vår goda kontakt med sponsorer! osv osv.


*suck*
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
magoo70: Det var ett exempel. Ta vilken spelare som helst och sett in i den platsen istället. OBS: så länge han inte är närmare 35, har en utvecklingskurva som pekar spikrakt nedåt och har varit skadad mest hela tiden de senaste 36 månaderna.
En dröm, knappast. Med Honkenpengarna + Luovipengarna hade vi fått en spelare fin som snus på den platsen!

Slutspel? Jo, den chansen finns ju. Det är iofs inte poängen med vad jag har sagt. Hur ser det ut om några år när precis alla stöttespelare slutat i laget? Har vi chans att gå till slutspel då, eller finns vi ens kvar i högsta serien. Tveksamt....
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Ang Tuulola. Så drog han från Brynäs tillbaka till Finland för frun och barnens skull. Och varför skulle hon åka hem till Finland själv utan gubben??? Dessutom finns det inskrivet i kontraktet att det får brytas vid jul.

Vem som skulle spela center?..Förmodligen någon av dom nyförvärven som kommer som ett brev på posten dom närmaste åren.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Sen tycker jag din rubrik inte direkt passar. Hammarströms uttalande gäller svensk hockey och nämer Luovi som ett exempell. Jag tycker inte man ska beskylla Sundlöv för hela sveriges dåliga scoutingverksamhet.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Dina inlägg är nästan alltid klockrena men i den senmaste vändan tycker jag att Du har både rätt och fel. Håller med Dig om att satsningen man nu dragit igång inte får ha ett ettårsperspektiv utan måste vara betydligt mer långsiktig. Bygger man en bra organisation med proffsiga gubbar på rätt platser (för det är ju det man egentligen har ägnat det här året åt) så kommer de höga tabellplaceringarna efter hand.

Luovi: Jag tror inte att det var en kompisvärvning. Sundlöv var inte skyldig Luovi ett enda dugg. Sista säsongen Luovi var i Brynäs var han borta i princip hela säsongen. Man kan tycka synd om Luovi men krasst uttryck är man inte skyldig en sådan kille någonting. Min gissning är att Luovi ville ha 1-2 säsongen till och erbjöd sig själv för ett mycket lågt pris. Pris/prestanda-kvoten på Luovi blir därmed hög.

Men detta är det kortsiktiga perspektivet! Luovi är inte del av en framtidssatsning utan en strategi som säkerställer vår position som stabilt ES-lag. Unga killar måste spelas in i A-truppen tillsammans med de etablerade spelarna.

Det är nog ingen här som älskar allt som Brynäs säger och gör utan reservation.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Alla:

Har inte orkat läsa alltihop så därför frågar jag rakt ut. Är det någon som vet ungefär hur mycket Luovi har i lön?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke: Jo förvisso,

Jag hoppas och tror att Luovi har en ganska medioker lön i BIF denna säsong annars är det som sagt tjänstefel av Sundlöv. Tror ju att han lyftes in då Jonsson ville ha material att använda fyra kedjor och därför är ett billigt alternativ. Han kan ju som sagt användas i BP och PP.

Spelare som är duktiga i europa vet väl du lika bra som jag att de har helt andra klubbar att välja på än att komma till Brynäs.

Sen så blir man ju som sagt imponerad av att Timrå lyckas år till år att knyta till sig klass spelare som höjer laget. TIK sopade banan med HV71 igår i Västerås.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Poffa: Du får vända dig till Blåmicke med den frågan tror jag.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
micke:
Du har dina poänger...
Ett par korta konstateranden:

- Brynäs kanske kan konkurrera om SM-titeln om två säsonger när laget renoverats, Sjödda har bytts ut, ekonomin blivit elitseriemässig på intäktssidan osv.

- Syndlöf sitter än så länge i "orubbat bo" och gör "säkra" värvningar som få kan krititisera.
Att flera spelare trappar ner sina karriärer (Walle + Dacke + Luovi?) i Brynäs är ju en timingfråga. Hur ser det ut med naturliga återvändare efter det...
Nu handlar det om att bygga ett lag för SM-guld. Blir det Syndlöfs uppgift, Sjöddas uppgift eller bådas?

- Juniorfrågan. Runt om i hockey Sverige funderas det om varför lovande juniorer som kommer till Brynäs inte utvecklas till elitspelare.
På bänken, ja. I truppen, ja. Något är fel.
Att Thomas Thelin som heltidsanställd administratör arbetar för att bygga upp en struktur kring utvecklingsfrågorna är bra.
Det intressanta när det gäller utvecklingsfrågor är egentligen två saker:
1. Vilken "stil" representerar Thelin, dvs hur skall hockey spelas enligt honom och hur ser de spelare ut som han rekryterar till Brynäs organisation? 2. Hur förädlas de killar som valts ut bland Sveriges lovande spelare till elitspelare i Brynäs?
Där finns en del att fundera kring...

- Kommer Niklas Danielsson, Niklas Andersson och Mattias Karlsson att etablera sig eller kommer de som så många andra att hamna i allsvenskan?
Vem kan leverera det som förväntas?
Danielsson är rätt enkelspårig, eller med andra ord en rollspelare som är bra från anfallsblå och mot mål när han har yta att manövrera på. Skott?
Karlsson är stor, tung och tuff, me har också en offensiv uppsida som det kommer att ta tid att utveckla. Finns det tålamodet och utrymmet i Brynäs?.
Enligt mitt sätt att se på saker och ting är Niklas Andersson närmast att klara av rollen som kompletteringsback. Visserligen måste han bli lite elakare, men rörligheten och kompletteringsspelet finns där. Lite mer rutin (fler matcher) så spelar han på sex backar i dagens läge.

Forza!
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
magoo70: Att Timrå slog HV bevisar nada. Försäsong är försäsong--behöver man påminna om hur vår försäsong i fjol såg ut och vad som hände därefter?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Så här bedömer iaf vår tränare Mikko: Tomas Jonsson tränare i Brynäs IF är mycket nöjd över att Mikko är åter i Brynäströjan.
- Mikko är en spelare som vi kommer ha stor nytta av. Dessutom en kille med stort hjärta för Brynäs.


Det är hjärta för Brynäs vi har byggt på dom 2 senaste åren. Jag tycker det är bra och ger en positiv bild av klubben om spelarna har klubben i sitt hjärta. Jävligt bra reklam.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Mickis:
Vad förväntar du dig att Jonsson skall säga?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Mickis:

Vad jag hade tänkt komma till var att om nu Luovi har en tämligen modest lön så kan det ju bli så att Brynäs i honom får en billig, rutinerad hjälpgumma som med lite tur kan producera skapligt med poäng.

Även om Brynäs försöker bygga upp laget genom en långsiktig planering så kan man inte räkna med att ha alla spelare på långa kontrakt. Sett på Brynäs med ögon utifrån så tror jag Luovi kan visa sig nyttig.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Jompe: Jo förvisso, lika mycket som att BIF vann Mästarcupen, men på sättet man genomför en cup eller en match kan ge en förvarning på vad som komma skall i ES eller hur?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Poffa: Det är den linjen jag är inne på också. Mikko har/kan spela back om det riktigt skiter sig.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
rackham: Inte så mycket annat. Jag tog med citatet för att ge en vinkel på "brynäshjärtat".
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Mickis:
Värt 50-60.000 kronor i månaden...?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
rackham: Är det vad Mikko tjänar?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
rackham: Före lr efter sociala avgifter?
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Mickis: Spelar det någon roll...
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Mickis: Kan tänka mig han har runt 25-30/månad. Som vilken utfyllnadsspelare som helst i elitserien.
Kommentera

Sv: Sundlövs gloria på sniskan...
Hong Kong: Och jag tror att Mikko kommer att komma upp i samma poängskörd som Nicklas Anger stotlserade med förra säsongen.
Kommentera

« · 409895