1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

499812 inlägg · 4093 ämnen

MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta

« · 2750935 · » Till forumet


Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Sigge: Kan man värva en sjundeback i AHL och sätta honom som topp-2 back?
Kommentera


Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
När man ser på True nu så undrar man hur i helvete han kunde producera nästan en poäng per match vissa säsonger i AHL. Har kollat lite på dom highlights som finns och han ser ut som en annan spelare när han spelade där borta. Frågan är om det ens är möjligt att locka fram det igen?
Kommentera



Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Peja: LP blev precis utlånad igen efter att inte ha fått någon speltid öht i måndags. Så att utnyttja talangen som finns verkar inte vara aktuellt i nuläget, dessvärre. Tråkigt då risken inte är allt för liten att båda är förlorade till nästa säsong, speciellt om Lucas inte får någon bättre plats i truppen.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: du kan väl inte jämföra välbetalda idrottsmän med yrkesverksamma människor? På vilket sätt skulle det gynna arbetsmarknaden? Att kunna avpollettera den som är obekväm eller inte högpresterande kanske t.o.m. har en lite högre sjukfrånvaro. Jag lever i tron om att alla människor mår bra av att ha sysselsättning och känna att man är behövd. Och tror inte för ett ögonblick att det skulle vara bättre för vare sig arbetsgivare och arbetstagare med fri lönesättning och utan kollektivavtal. För en kille som dig så skulle det säkert vara till fördel då du har talets gåva och vad det verkar ett välavlönat jobb? Men för den stora massan så är det väl inte till fördel. Och att driva en förening som ett företag är väl medlemmarnas val eller vill vi ha klubbar som ägs och styrs av privata intressen?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Peja: Förstår att man vill fortsätta jobba med Jasek och Olofsson, för annars blir det väldigt tufft. Men en spelare som True tillför ju absolut ingenting, framförallt inte i en producerande kedja, så ja, det kan ju knappast skada att köra med LP eller Gästrin istället.

Sedan kommer någon viktigpetter komma in och mena att "True är mycket bättre än de dem", men det är lite skit samma. True är för dålig för att ockupera en plats helt enkelt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Modo sitter ju inne med några riktigt stora talanger. Vore det inte en bra idé att ge de chansen nu? De kommer säkert tillföra energi och är ”oförstörda”. Förstår att man inte bara kan kasta in vilka unga spelare som helst och få effekt, men ni har ju några som rent objektivt är väldigt lovande.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Är True och Aagaard kompisar? Har missat det uttalandet.
Tycker Mikkel mest pratat att det är kul med en till Dansk. Tänker att han skulle nämnt om det är en nära kompis sen tidigare. Men jag kanske missat det.
Sen känner dom såklart varandra då Danmarks hockeyvärld är väldigt begränsad.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Rht: Jag tycker det är fel att felrykteringar ska kunna bråka sig kvar på en arbetsplats, trots att båda parter vet att det aldrig kommer fungera (tänk Johan Sundström i Frölunda). Jag tror att det ger en bättre morot till de anställda att prestera bra om de vet att de alltid riskerar att stå där utan inkomst.

Har man jobbat i 32 år på ett företag är oddsen stora att energin och motivationen har gått ner någon procent. Dessutom lär personen tjäna bra mycket mer än någon som är 20-30 år yngre, så förutsatt att inte personens rutin är omöjlig att ersätta, känns det som ett väldigt vettigt beslut från företagets sida. Lite som när ishockeyklubbar väljer att inte förlänga med 40-åringar eftersom man vill ha en föryngring.

Sedan glider du in på socialt skyddsnät, men det är en helt annan fråga. Att företagen ges större frihet att sätta vilka löner de vill, eller säga upp personal som inte presterar, betyder inte att vi inte ska ha ett socialt skyddsnät. Problemet blir när politikerna ska skall gå in och bestämma över hur den privata sektorn får jobba. Vi betalar väl redan 70% skatt på marginalen, så det borde finnas rejält med pengar över till handikappade, gamla och sjuka - förutsatt att de förvaltas på rätt sätt.

Exempelvis blir det ju bra löjligt att AP ska åka runt i grön tröja och låtsas träna för en comeback när alla vet att han aldrig kommer spela en minut mer i MoDo. När det blir för krångligt att lösa kontrakt, så hittar klubbarna på sånt här trams istället för att slippa betala lönen.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Återigen kommer du med ett exempel som inte speglar nuvarande situation eller verkligheten på något sätt. Nu är jag snäll och hjälper dig med ett bättre exempel, "Vår VD har konsekvent styrt företaget åt rätt håll över tre års tid och navigerat oss genom flertalet situationer med ett i slutändan positivt resultat och utfall. Nu har dock inte resultatet motsvarat förväntningarna de senaste tre veckorna, så därför ska alla avgå!"
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: nu är du ute på väldigt väldigt djupt vatten. Har en kollega på ett systerföretag i USA jobbat där i 32 år. Ny chef omorganisation, fick 1 timme på sig att tömma sitt skrivbord och lämna byggnaden. Du som jag vet att vilket företag i Sverige som vill göra sig av med folk gör det på ett eller annat sätt. Ska vi även kicka ut folk som är handikappad, gamla eller sjuka ur företaget Sverige? De är ju bara en kostnad och levererar inget till ?företaget Sverige ?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Tarasov: Ja, exakt så. 😂
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Det faktumet att vi aldrig hittar bra kedjeformationer tyder på Hinkens katastrofala misslyckande.

Har man haft klara roller för dem man värvat in?

Kan man värva en 4:e center från AHL och sätta honom som 2:a center?

Funkar det att värva en spelare från SHL sämsta lag och hoppas på bättring?

Svaret på alla dessa frågor är nej.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
KB: Verkligheten är att vi har blivit nollade i 4 (eller egentligen 5) av 9 matcher, gjort 4 mål de senaste 6 matcherna, har sämst skottprocent, sämst målvaktsspel och sämst powerplay. Och ändå lyfts Lassi fram som den enda som inte har varit en besvikelse. Det säger en del.

Återigen är folk på det här forumet extremt enögda. När det läckte ut att Karlkvist skulle spela i Örebro, var konsensus här på forumet att han "var slut". Man pekade på att han hade sämst +/- i ligan etc. Då var det inget snack om "Han har varit så bra tidigare, så han kommer rycka upp sig!".

Helt sjukt om ett företag skulle resonera likandat. "Vår VD gjorde bra resultat för två år sedan, så därför ignorerar vi att företaget håller på att gå omkull". Helt makalöst.

Vi är för dåliga på att kicka ut folk som underpresterar i Sverige. Skulle helst se att alla kollektivavtal rivs och att arbetsgivaren har rätt att göra som de vill med sina anställda.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Törna:
”Varför vill ni inte vinna” 😛😂
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Helt ärligt så har Jasek som center varit katastrof i båda ändar så här långt så det kan absolut inte bli sämre att slänga ut honom på en kant och pröva.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Känns helt sjukt att behovet ens finns att ha Carlsson som andra center, då han helst inte ens spelar center öht. Men där är vi. nStäller vi upp sådär innebär det en bra chans för Theo att centra fjärde!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Hela din utgångspunkt gällande att nuvarande ledning är benägen att göra samma sak gång på gång är ju objektivt felaktig. De har högt förtroendekapital hos mig just på grund av att de har lyckats förändra, korrigera och "skruva på saker och ting" över hela den period som de varit här.

De byggde en bra grupp första året i HA men som saknade flera aspekter samt att de misslyckades med att hitta bärande spelare sent på säsongen. Året efter adderade de aspekterna som saknades samt värvade aggressivt och tidigt på säsongen framför näsan på konkurrenterna. Gick upp. Tredje året hade man ett vägvinnande spel på inledningen av säsongen men som sedan föll platt i samband med att gasen tog slut och resten av ligan hade acklimatiserat sig till oss - då korrigerades hela spelsättet efter landslagsuppehållet vilket medförde att vi klarade oss kvar första året i SHL.

Absolut, föranleder alla dessa ändringar en hel del grova misstag i grunden. Men ledningen har visat sig kapabel att agera gällande dessa under säsongens gång och där går det såklart att diskutera vad som är plus och minus i slutekvationen.

Dina argument är förankrade i en egen broderad och kurerad version av verkligheten, snarare än hur den faktiskt ser ut.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Har de någonsin spelat ihop? Om de har gjort det var det knappast speciellt framgångsrikt, för jag kan inte minnas det.

Woods och Big Sam bildade en toppkedja med Modigs. Efter att Modigs försvann tappade de allt. Man försökte med Jelisejevs, MacMaster; Umegård, ja, allt möjligt utom Aagaard.

Säsongen efter kom ersatte Dickinson Big Sam, men även då inledde man med att köra Marenis som tredjelänk. Det var först när man insåg att detta inte fungerade som Aagaard fick flytta upp.

Ska vi matcha Woods med Big Sam så behöver de en tredjelänk som kan spela pucken i fart. Jasek som ytter hade kanske fungerat, men då tappar vi en center.

Aagaard bör spela med spelare som tar mycket avslut, som exempelvis Olofsson eller Ranta.

Woods - Vigneault - Jasek
Aagaard - Carlsson - Olofsson
Södergran - True - Ranta

Något i den stilen hade nog fungerat rent balansmässigt, men som sagt, centersidan blir väldigt klen med Jasek på kanten.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Röda Tallen: Det är precis det som är meningen, dessa 3 har spelat ihop tidigare och varit extremt framgångsrik, denna kedjan - Sam , + Josh växeldrog hela modo tsm med 3:e kedjan där Sam återfanns hela förra säsongen och öste in poäng så nu när man letar i formationerna så kan man alltid gå tillbaka och börja om med det man vet fungerar.
Dessa 3 allsvenska spelare stor för 92p förra säsongen!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
KB: "Definitionen av galenskap är att göra samma sak gång på gång, men förvänta sig ett annat resultat."

MoDos approach för att lösa krisen känns ungefär lika naiv som "Sluta skjut!"- och "Taffsa inte!"-kampanjerna. Man pratar om att "skruva på saker å ting" och "småsaker som att säga god morgon till varandra". Det, min vän, _är_ definitionen av galenskap. Precis som att en informationsstund med gratis kebabpizza inte stoppar gängkriminaliteten.

När vi har ett obefintligt försvarsspel, inte kan göra mål, inga linjer i spelet, upprepade felrekryteringar etc. så är det rätt naivt att tro att samma personer som har _orsakat_ situationen är de som ska lyckas vända på det genom att "skruva på saker å ting". Men det är ju samma jäkla attityd som har spridit sig som en paria i hela samhället; "I denna svåra tid är det viktigare än någonsin att vi håller ihop", säger man, samtidigt som grannfamiljen sprängs i bitar.

Antingen sparkar vi 3-4 spelare eller får in en ny röst i båset. Det är den magnituden som krävs för att vända på detta. Som anställd finns det ingenting mer motiverande och tillfredsställande än att se lågpresterande kollegor med tveksam attityd få dojan, det visar att ledarskapet värdesätter hårt arbete. Och ja, ni får gärna spara detta inlägg och håna mig för det i vår om ni vill. Min gissning är dock att ni lär satta skrattet i halsgropen.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
KB:

BB är generellt ganska lättimponerad över andra lags ledningar om man jämför hur han förhåller sig till MoDo.

Han tog dock priset när han för någon dag sedan hyllade Kenttäs jobb i löven som fortfarande är kvar i allsvenskan efter 6 säsonger med honom vid rodret.

Makes no sense.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Till att börja med så är din förstakedja där högst en kedja av allsvenska mått.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Vilka fantasier. Du har tappat greppet om verkligheten och lever i din egen fantasivärld.

Puffes beskrivning av dig som Hs motsvarighet till Svensk Damtidning var klockren.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Släcka bränder genom att kissa på sig har alltid konsekvenser som leder in i framtiden. Det här konsekvenstänket som inte sträcker sig längre än en vecka fram är vad som ledde föreningen till en hårsmån från konkurs eller spel i division 1.

Du pekar på HV71 som ett föredöme. En klubb som försatt sig rejält i skiten över flertalet år. De har dock förmånen av att kunna skita ut mängder med pengar som få andra klubbar kan, vilket gör att de nått och jämnt håller sig flytande. Kan du inte pussla ihop A och B här så går det nog inte att ta den här diskussionen vidare.

Det här med att vilja se huvuden rulla är bara en enorm snuttefilt för många personer här inne, i ett prekärt läge.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Vikingmodo : Vet vi ens hur spelsystemet ser ut eller killgissar du?
Problemet har ju varit att vi inte spelat efter hur man anpassat det. Dvs, vi vet ju faktiskt inte om det är ett HA-spel eller vad det är. Kom tillbaka den dagen det fungerar och spelarna följer det man gjort upp.

Det är så mycket hittepå på forumet, bara Bad Bretts känns som en oerhörd konspirationsteori, så jag drar mig tillbaka ett par veckor till. När man läser Zource och flera andra undrar man hur de ens kan kalla sig supportrar till MoDo.

Med det sagt är jag oerhört besviken på hur vi startat säsongen. Jag hade bara hoppats att gemene man skulle kunna vara besviken utan att bete sig som ett skrikande barn som inte fått godis på ICA.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: jag har alltid vart tveksam till att Modo fortsatt med det här spelsystemet. Sen när vi vinner ett par matcher så kommer folk säga "det fungerar visst" och "vi är bättre än vad resultaten visar" också fortsätter det likadant framöver. Jag står fast vid att Modo kommer förr eller senare åka ut med vår spelstil som är mer anpassad för HA eller Schweiziska ligan där spelet är mer böljande fram och tillbaka. Det är inte kul att dra upp Larry Huras men det är en del som påminner om det. Han försökte också implementera ett helt eget spelsätt som inte alls passade i SHL. Karlin har en helt annan spelfilosofi än Huras men tendenserna är tyvärr densamma. Till skillnad från Hurras tror jag ändå Karlin har en mycket större förståelse för vad det är som måste göras. Men då faller en del också på spelarmaterialet
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Ja, grejen är att vi vet att Jasek kan vara riktigt bra i MoDo, eftersom han stundtals var riktigt bra i Oskarshamn, som också spelade en fartfylld anfallshockey. Så även om han har sugit så här långt, känns det som om vi skulle gambla ännu mer om vi skulle skicka iväg honom till en konkurrent. Då ska vi ha något konkret på bordet som vi är övertygade om är bättre eller passar bättre in i gruppen, som om Rögle skulle vara villiga att byta Dickinson rakt av.

När det gäller True såg många av oss redan under VM vartåt det barkade. Stor och trög, extremt dålig på rören och utnyttjar inte sina kilo för fem öre. Inget vidare skott, ingen vidare framspelare och betonghandler. Vissa försökte skylla hans dåliga produktion i AHL senaste åren på att han blivit omskolad till en defensiv forward. Må så vara, men det förklarar fortfarande inte hur kunde ha SJUTTON(!!!) spelare framför sig i INTERNA poängligan, exempelvis storstjärnor som Wilmer Skoog och Jake Wise.

Får jag spekulera fritt tror jag att det har gått till såhär:

Aagaard ville få hit True redan efter förra säsongen. Då hade True emellertid matchats med riktiga poängsprutor i Coachella Valley Firebirds. Trots 19 poäng på 26 matcher i slutspelet, kom han enbart 5:a i lagets interna poängliga. Bra slutspel tenderar emellertid att dra upp marknadsvärdet och True såg väl chansen att kunna fortsätta på den inslagna vägen och få en ny chans i NHL.

Säsongen efter avstannar precis all produktion. Aagaard är på Hinken igen och tycker att MoDo borde försöka plocka in True. Efter en svag säsong är prislappen lägre. Hinken slår till.

Nu sitter man riktigt i skiten, för även om True fungerade på liten rink, torde det vara uppenbart att han är för dålig på rören för att vara en toppspelare i SHL - vilket är det han måste vara om vi ska ha en chans att hålla oss kvar. Men det blir ju också en jobbig situation då detta var lite av en kompisvärvning för Aagaard. Vågar man sätta True i frysboxen till exempel? Eller skulle det få Aagaard att tjura, vilket skulle paja stämningen i truppen? Jag gillar inte detta alls.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Monno: Jag tycker det är bra. Bara hoppas att det kommer in konstruktiva frågor som faktiskt går att svara på.

Såsom: Budget - Hur hinken tänker - Hur drabbad blir ekonomin av att publiken sviker - Hur står vi till med sökande av VD - Vad är den långsiktiga planen - Kan hinken erkänna att det blivit tokigt med lagbygget. etc etc etc.

Frågor som "Varför avgår du inte?" - Etc - Funkar inte. Ta vara på chansen och ställ frågorna som ger oss insyn i klubben. Vi behöver ha en nära relation mellan supportar och ledning.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Topping hade gjort det 100 gånger bättre än True. Han kunde ta sig in på mål och nypa dit några puckar. True bidrar med absolut noll på isen
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Törna: Och tror du inte folk klagar på det också? Det är fantastiskt. 😅
"Hinken gömmer sig!"
"Jasså frågestund, då är det kris på riktigt"
Bestäm er!

Såg någon beskriva det som 2011 till vi åkte ur igen. Och hur fan får man till den liknelsen? Vi har spelat 9 matcher av säsongen. Börjar vi sparka folk hit och dit, ja då snackar vi 2015 igen.

Folk är så sjukt ängsliga så det är nästan läskigt. Det är som att för att Widebro lämnar så går allt åt helvete.
Hur naiv är man om man tror att Widebro skulle sitta för alltid, eller hur tänkte man?

Sen borde MoDo förstått att supportrarna är som ångestfyllda tonåringar och fått till nån supermjukt avslut för Widebro, så alla får landa i lugn och ro.
Men Widebro har ju inte ens med sporten att göra mer än budget så exakt hur han skulle påverkat sporten efter budgeten är satt vet bara dom vise. Möjligtvis att Hinken kan norpa åt sig lite mer pengar nu när han är borta...
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Törna:
Hinken måste nog hitta en ersättare till True, tror helt ärligt det finns bättre centrar i något av de nedre lagen i allsvenskan.

Kastar om helt i laget och hoppas på 5 i klykan!

Aagaard- BigSam- woods
Olofsson - X - Ranta
Södergran - Jacobsson - Carlsson
Luca P - Niederbach - Olsson
Op

Norlinder - Näsén
Ladue - Rundblad
Winberg - Byström
Norén
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett:
Tror t.o.m. det kan vara en fördel i vissa om lönen är 70-80 tkr månad så skulle jag hellre bo i Övik för där får mer för pengarna än i någon större stad.

Sen finns det vissa faktorer som är svåra att gardera sig emot exv sociala sådana men det kan man ändå inte påverka.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Zource: Frågalåda på MoDo's youtube imorgon. Skriv era frågor till ordförande Ulf och sportchef Hinken.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Frågan är; Vad kan man säga till laget nu som man inte redan sa efter förlusten mot Timrå?

Det enda som ger mig hopp är att Näsén är tillbaka. 🙏
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Mina förväntningar på True var att han skulle vara bra defensivt. Men inte ens det har han levt upp till. Att han var trubbig offensivt var ju ganska solklart från början. Och att man då värvar honom som andrecenter är makalöst dåligt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Man pratade i nedsläpp hockeypuls igår att Modo i dagsläget nästan har 4st 4:e centrar och att True är en 100% felrekrytering av Hinken.

Jag ska ge True och de andra 10 matcher har jag sagt men jag skrev långt innan säsongen började att jag inte alls begrep värvningen av True och tyvärr verkar jag få rätt där för det händer absolut ingenting kring honom.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Importerna vet knappast vad det är för skillnad mellan olika mindre svenska städer. De känner till Stockholm och kanske Göteborg och/eller Malmö. Fördelen med Malmö är närheten till Köpenhamn (och dess flygplats…).

När Leksand spårade ur och hade sina återtåg var det också mycket snack om hur svårt det var att värva spelare till just Leksand. Verkligen losersnack det där.

Som hockeyspelare handlar det dessutom ofta om att spendera cirka tre kvartal där man spelar i några enstaka år. Ingen som skriver på för Modo tvingas ju stanna där resten av livet, det är nog bara ett jobb för de allra flesta SHL-spelarna.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Bad_Brett: Precis. Jag menar inte att det är just Ö-Vik det är fel på. Detta kan lika gärna hända ett nyförvärv i Linköping eller Örebro. Det gäller att komma in i föreningen och känna ett hjärta för klubben.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Zource: Det irriterande är att många MoDoiter ska spela "Inte många vill bo i Örnsköldsvik"-kortet. Jag har hört det som undanflykt i 20 år. Det handlar om spelarfruar som vill shoppa, att det är för mörkt och kallt, för dåliga förbindelser etc.

Men hur jäkla roligt är det att bo i Karlstad? Eller Leksand? Eller Skellefteå? Eller Luleå? Eller i Malmö med all kriminalitet?

Örnsköldsvik känns som en idyll för småbarnsfamiljer jämfört med många andra städer, även vintertid. Och på senare år har man lyckats bygga upp någonting bra, och vips, väljer spelare som Woods att stanna i flera år. Men när Hinken sedan pajar det han byggt upp, börjar folk direkt prata om "Hur svårt det är att värva spelare till Örnsköldsvik". Det är extremt irriterande med dessa undanflykter.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
smyl: Men det är ju lite så det är. Och det tycker jag samtidigt är det charmiga med silly season och alla nyförvärv.

Tror knappast det kommer hända. Inget jag tänkt på iaf!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Vikingmodo : Det låter ju alltid så där:

"Mjaaaa... Vi pratade om det senast igår. Kommer ut bra första fem. Sedan tar vi en olycklig utvisning som de såklart gör mål på. Efter det tappar vi det helt och gör inte de saker vi pratat om. Är både tvåa och trea på pucken. Andra perioden är helt under isen. Tycker ändå vi höjer oss i tredje och börjar åka skriskor igen, men vi får inte glömma att det står en bra målvakt på andra sidan också."

Jag säger inte att alla huvudtränare ska stå och gorma vid time-outer, men när Karlin säger att ledarna måste bidra med energi, samtidigt som samtliga ser ut att vara redo för förtidspension, så är oron befogad. Ser ut att vara begravningsstämning i båset redan vid nedsläpp.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Gavelo: Tänk och ha KFopp och Sebbe i PK-par!
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
smyl: Beware of the krull
Nu plockar vi fram Mojon ur Kristian Forsbergs barr och slår Linköping på torsdag.
Uppladdat:

450x300-img6013.jpegimg6013.jpeg

Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
KRB: Karlin sammanfattade i senaste intervjun att laget orkar hålla fokus under en kort stund (minuter, en period) för att sedan falla tillbaka till det naiva spelet igen. Det är inget bra tecken att spelarna inte verkar kunna applicera tränarens vilja. Det för mig tillbaka till kaptenssituationen, om vi haft en kapten som spelar mycket och är högt i rang så tar han tag i saken. Nu kanske inte övriga laget accepterar Rundblad heller
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Zource: får jag bara fråga på vilket sätt en sån här post gör NÅGONTING annat än förstör och missgynnar MoDo?

I den mikroskåpiska värld där någon med inflytande i klubben fluktar på HS och för vidare information på något sätt, vare sig det är genom gossip eller whatever.

Kan även vara en journalist med framåtlut som vill skapa klicks; det skulle resultera i ännu mer spekulationer och kanske framstå som sanning.

Skriv vad du vill för all del, men tänk gärna efter på vad ditt uppsåt är med dina meddelanden.

Trots en låg sannolikhet så tycker jag att ens möjligheten FINNS - att ditt meddelande skulle kunna ha negativ inverka på hockeymiljön i Ö-vik, så bör den undvikas.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Zource: Jasek har ju tydligen lärt sig en del svenska. Så helt ointresserad av att bo i Sverige verkar han inte va.
Sen om det är just Övik han vill va låter jag va osagt.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Brynäs IF 24-10-14 Borta
Det här med utländska importer är svårt. Det är väldigt viktigt att spelaren integreras i föreningen, lär sig att älska klubben och staden.

En spelare som Tomasek har ju i stort sett blivit en Karlstadsbo. Han dricker Löfbergs och älskar när det blåser i träa. En spelare som Ty Rattie pratar nog Östgötska vid det här laget.

Jasek däremot… Han vet inte hur man stavar till Örnsköldsvik och skiter fullständigt i det! Han bryr sig bara om när lönechecken kommer.
Kommentera

« · 2750935 · »