Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!

« · 2716894 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Aftontrasan har utrett vilka lag som rekryterat bäst inför SHL-säsongen.

Hans Abrahamsson, Luleå-hatare från den gävliga staden, förklarar att han räknar in icke värvade spelare som värvade spelare. Och får på så sätt för sig att Apan värvat bäst. Utan att värva.

Ja, Gudars skymning. Att denne spritt språngande knäppskalle är galen visste vi ju, men nu sätter han väl personligt rekord?

Troligen har vi nu en meme-variant. Att göra en abrajävel, t ex:

Sköldpaddan flyger högst.

Pölsa är vackert.

Vennerhög tippar bäst.

TILLÄGG: Nu meddelar jävelabris att
- Apan värvat bäst spelare i år. Anton Levtchi, Brian O’Neill, Mathias Bromé är ju troliga stjärnor och även Etta Koivistoinen och Markus Nurmi kan bli riktigt bra.
- Men...dessa fem är ju rekryterade till Luleå?
- Spelar ingen roll. Sådana experter som jag behöver inte begränsa oss till vilka spelare en klubb värvat, för att analysera vilken klubb som värvat bäst.

Påminner ju om mediaträning: följ vad du vill få sagt och säg det gång på gång, oberoende vad frågorna handlar om.

Snart får vi väl se Bagdad bob jävelabris vifta med en falukorv och kläcka ur sig något ekivokt om hans besök i hockeyspelares omklädningsrum efter match. På förekommen anledning vill vi påpeka att nedanstående bild föreställer "Ollonet från Jävle".
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Snyggt funnet! Troligen beror det på vilken öl det gäller.

Serveras det IPA skulle jag nog lifta, men Chimay Bleu .....worth staying for.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: hade gärna haft spelet på den tiden det begav sig också
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: En som haft spel är Knubben, som gjorde succé med Timret.

Köptes till köpeklubben Frölunda, fick carte blanche och köpte massor men det gick åt helvete och han fick sparken.

Återvände till Timret och gjorde succé igen.

Köptes till köpeklubben HuVa, fick carte blanche och köpte massor men det gick åt helvete och han fick sparken.

Och nu ... åter till Timret, denna gång som ass.

Ska vi tippa att han återigen gör succe och om några år köps till t ex Pungen?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Luleås Bula meddelar att det tycks fungera bra med att träna in alla våra nya rekryterade forwards. Han behövde inte ens ta det från nivån "This is the Puck!"

Det här lovar gott...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Nubbens huvuduppgifter denna gång är att:
- Lägga in en rejäl mullbänk
- Få tillbaka svärsonen till Timrå ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
sargad: Nja, de timmer som kommit till Luleå under åren är vi vanligen synnerligen nöjda med, och de blir ju kvar. Välutbildade, det tackar vi för.

Så Hardegård blir kvar. Har inte knubben fler döttrar, kanske någon kan flirta med Mr Allard?

Mullbänkarna kör vi alla med, fast Knubbens överläpp slår väl de flestas.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: fast det är ju så, en gång röd alltid röd! Vi litar på att hårdegård kommer tillbaka vad det lider!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tom Topp: Gillar verkligen klubbar, vars spelare gärna återvänder, och det finns flera sådana. Känns som ett gott betyg, att klubbens organisation och staden erbjuder sådan trivsel och känsla.

Så var det nästan alltid förut men under 2000-talet har det ändrats på flera håll, vanligen eftersom andra klubbar bjuder sådana summor att det blir svårt att tacka nej.

Det finns ett antal s k köpeklubbar som byggt sina lag genom att köpa spelare. Vi vet väl alla vilka de är.

Timret har fått kämpa sig upp i Elitserien SHL flera gånger på senare tid och det är klart att den kampen gärna får spelare att känna med den känslan.

Kanske Hardegård hänger på, men svårt att tro att det blir nu när han har plats i ett lag som Luleå, som rekryterat så många fina forwards och med ett sådant drag i staden för hockey. Ni får nog vänta.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Spelbolagens har presenterat sina odds för svenska mästare 2025 och HockeyNews har sammanfattat det till nedanstående tabell. Det är naturligtvis bättre grundat i fakta än Vennergrens Seppukutips som följer principen hitta-på för att få läsare. Bolagen måste ju vara noggrannare eftersom dåliga tips kan kosta bolagen pengar.
Dessa sex lag är de med realistiska chanser, enligt bolagen, medan övriga lag bedöms sakna chans och därför får högre odds. Just nu knappast någon skillnad mellan lagen, som synes.

Färjestad 6.00
Skellefteå 6.00
Luleå 7.00
Rögle 7.00
Frölunda 8.00
Växjö 8.50
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Apropos vennerson. Han är ju inte bara Aftontrasans "expert" på hockey, utan även på friidrott, i båda fallen utnämnd av sig själv, med motiveringen att han pysslat med detta i 40-50 år.

Nu pågår ju OS i Paris, vilket man kan följa i 15 samtidiga sändningar live, vilket innebär att man får sovra rejält. Igår avslutades dagen med att "världens snabbaste man" korades, dvs vinnaren på 100 meter sprängning.

Otroligt jämnt där sistaplatsens springare bara var 1-2 meter efter vinnaren, som var bara 7 cm före tvåan, efter att ha böjt fram bröstet lite mer perfekt.

Vennergren raaaasar förstås.

Varför?

Därför att Paris gjorde stor show av det hela genom att släppa fram en DJ som drog igång publiken, släcka ljuset i arenan och öka spänningen för publiken. Vi som såg det tyckte väl att det var OK och förstår dessutom varför man inte haussar andra sporter, t ex maraton för inkontinenta eller kast med vänsterstövel storlek 43 på samma sätt.

Vennersjö tycker att det "ska va som det ska va" typ, och "gillar inte förändringar.

Kan förstå honom.

Här får han fullt stöd genom att vi korrigerar Aftontrasans bortåt femtio år gamla bild på en uppsnofsat Vennerväg med en mer färsk bild av en spritt språngande Vennerpuss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Vår "egen" Mondo är I farten på OS just nu, och tävlingen kommenteras av Tommy Åström. Jo, samme person som får 10-15 år sedan satt som "studioankare" för SeMer.

Visserligen visste alla att herr Åström var "expert" på stavhoppning, men skitsamma, tyckte SeMer - han är ju djurgårdare, så det blir väl bra.

Han var förstås inte bra, på hockey. Till slut satt han och hånade Luleå och vidareförmedlade skrattande förolämpningar från kretina djurgårdshuliganer.

Men stavhoppning kan han. Bättre än de flesta TV-tittare, skulle jag tro. Till skillnad från hockey där det var tvärtom.

Men stavhoppsexpert är inte springningsexpert. Nästan varje lopp på 100 - 1500 meter han kommenterat, har han vid 50-60 meter kvar tippat att det här vinner NN, före XY och YZ. Följt av att två-tre andra tar platserna medan "vinnaren" tappar allt och blir som bäst fyra-femma. Expert på Vennerbäcknivå, alltså.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
10 dagar kvar till dess att Luleå går på is för första träningsmatchen mot fruktansvärda lokalkonkurrenten Boden.

Luleå går ju en tuff säsong till mötes, eftersom Vennergrop på Aftontrasan seppukutippat oss som etta. Vilket, som alla vet, är mer eller mindre en garanti för att det ska gå åt helvete för oss.

Tack och lov har Aftontrasan också Gävla Ollonet hansabrahamsson, välkänd luleåhatare, som korrigerar det hela något, men tveksamt om det räcker. Nu har Gävla Ollonet rankat SHL:s 40 bästa värvningar och om vi ger 40p för bästa värvningen, 39p för näst bästa o s v får vi följande tabell för hur väl SHL-lagen köpt spelare (för 13 lag; rekryterat för Luleå):

1 Brynäs IF 117
2 Färjestad BK 108
3 Rögle BK 82
4 Luleå HF 77
5 Örebro HK 71
6 Växjö Lakers HC 66
7 Frölunda HC 59
8 HV 71 47
9 Linköping HC 44
10 MoDo Hockey 44
11 Skellefteå AIK 44
12 Timrå IK 35
13 IF Malmö Redhawks 26
14 Leksands IF 0

Att smygpölsaälskaren det Gävla Ollonet sätter Pölsan högst förvånar väl ingen.

Intressant att han fortsatt hävdar att finska liigas poängkung bara är #37, enligt Gävla Ollonet, men han anser ju att han har fakta för det: Levtchi talar inte så bra finska. Att Levtchi vann poängligan i Liiga saknar relevans, tydligen, för det Gävla Ollonet som inte ens tar upp det.

Apan har hittat bättre köp än Levtchi, tycker det Gävla Ollonet, som anser att en svensk 40-åring från Allsvenskan är #30 och en norsk junis från allsvenskan är #8. I båda fallen motiverar han rankningarna med att spelarna "nog är billiga". Angående 40-åringen menar han att "Han är "nog" hemskt mycket jättebästigast, eftersom Apan värvar honom".

Kan låta lite konstigt, men inte värre än att det Gävla Ollonet tidigare rankat Apans inköp av spelare som bäst i SHL eftersom de knappts lyckats rekrytera några.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
När det gäller Apan har ju schtan hyllats till skyarna eftersom de lyckats dra till sig en batterifabrik, vilket förväntas ge schtan en ekonomisk framtid högt över de flesta andra svenska kommuner. Vilket i förlängningen tänks innebära att Apan kommer att dra nytta av detta genom utvidgad kommunalsponsring.

Jag tycker personligen att det är trevligt om en kommun i norr får bättre ekonomi, även om det gäller schtan, eftersom sydbottningarna stulit alla inkomster av skog, gruvor och vattenkraft under ett sekel.

Men fabriken har drabbats av tre ej förklarade dödsfall, då tidigare friska gått hem från jobbet och sedan avlidit.

Och nu meddelas ett ytterligare dödsfall bland batterianställda i Schtan.

Obehagligt är bara förnamnet.

Kan de verkligen tillåtas köra på bara? Måste de inte stänga ned för att utreda detta?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Halsdukarna har sin givna plats bland hockeysupportrar.

Johanna Fällman, som kommer hem efter att ha spelat för New York i nystartade proffsligan PWHL, visar stolt upp sin halsduk. Som synes kommer den endast att bäras av klubbens medlemmar. Och våra namn kommer att finnas på halsduken. Nästa vecka kan vi beställa vår halsduk.

Nere i Schtan har man en liten annan inställning. På Apans hemsida kan man klicka in på en länk "Älska Skellefteå" men länken är död. Illustrativt? De har in alla fall sedan några år lanserat begreppet medlemsskap som "Svarte Riddaren" vilket kostar 500:- mer än ett vanligt medlemsskap, och det måste man ha, påstod man på hemsidan, om man vill visa att man är en "äkta" apsupporter: "Är du en sann supporter som vill tillhöra medlemseliten? Då är du en Svart Riddare!" Men vill man få reda på vad man får för det medlemskapet möts man av ... en död länk.

Lite olika inställningar det där. I Luleå fylls arenan match efter match av hemmasupportrar, medan Apan valt att ha läktare där större delen av platserna antingen gapar tomma, eller fylls av De Tomma Stolarna. Dessa Tomma Stolar är sannolikt de Svarta Riddarna, får man förmoda.

Men visst har Apschtan halsdukar som världen får ta del av. Dock i något diskutabla sammanhang.

Olika inställningar, som sagt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Aftontrasans självutnämnda experter tippar SHL toppsex 2024-25.

Denna, verbalt ekivoka tippning, visar att detta gäng tämligen säkert utmålar Warulfven och Apan som topplag.

Förhoppningsvis kan detta neutralisera den verkligt självutnämnda experten Vennerpungs seppukutips om Luleå.

Vad tror den tippande panelen om Luleå då?

Ros: Luleå hade en tuff säsong i fjol, men det blir spännande att se om Linus Omark får bra stäm med nya lekkamraten Brian O’Neill.

Gävla Ollon: Luleå och Rögle har värvat friskt men jag är inte säker på att det räcker till topp-4.

knekta: ”Nya” Luleå kommer att bli bättre och bättre under vintern.

simon: Luleå är nog det lag som förstärkt tydligast från i fjol till nutid och sitter två av tre Liiga-värvningar kommer ”Bulan Boys” bli svåra att tas med.

mattias: Luleå har många starka nyförvärv, men de ska lyckas anpassa sig till SHL också.

Sammantaget tycks man anse att Luleås rekryteringar får det svårt. Speciellt Gävla Ollon står för det, sedan han utsett Liigas poängkung som sämre än 36 andra inköp till SHL.

Ha he ....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Var det inte en snubbe som fick 20 år i finkan efter stormningen av Kapitolium? skulle inte förvåna mig om det var SKET killen på bilden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
"SKET" mannen med halsduken är visst ännu på fri fot .... gömmer sig väl i en svinstia i bureå.

www.fbi.gov/wanted/additional/paul-belosic
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Wilhelmsson: Snyggt, Wilhelmsson! Du har hittat att FBI hitta Skellefteåmannen.

Nu väntar vi bara på att Belosic ska presenteras som ny spelare för Apan, följt av att Gävla Ollon hansasbrahamsson ska utmana honom till bästa värvning i SHL detta år. Med motiveringen att "jag vet ju inget om Belosic, men om Apan värvar honom måste han vara kanon.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tänkte kommentera hur Gävla Ollon i dag tyckt till om SHL-lagens olika lagdelar i Aftontrasan, men skiter i det. Det handlar ju bara om att han sitter och lirar ficktennis medan han hyllar de lag han är kåtast på utan att nämnvärt beröra fakta. Apan, exempelvis, blir slickad uppe i arslet för allt medan han lirar skinnbanjo. T ex har de värvat bäst när de knappt värvat liksom de enstaka inköp de satsat på rankas som suveräna värvningar utan annan anledning än att "om Apan köpt in denne 40-åring är det förstås an kanonvärvning eftersom Apan värvat vederbörande". Begriper det Gävla Ollonet inte hur extremt korkad han är? Eller kör han bara klickjakt a la Trump, som nyss förklarat att han konstitutionsbrottsliga uppvigling 6 jan 2020 med 5 dödsfall som facit var lika fint och viktigt för US of Disneyland som när Martin Luther King förklarade "I have a dream"...

Jag tar något annat i stället.

Liten bild från i natt på södra Öland invid stora Alvaret. Var ju egentligen meteorduschen från kometen Swift-Tuttle man skulle följa på himlen i natt och visst var den mäktiga med alla s k stjärnfall. Hade riggat upp filmduk och proj för nattbio vilket var mäktigt, men så upptäckte man det norrsken som utvecklades och Satan-i-gatan så mäktigt! Kommer inte ihåg att jag sett sådant norrsken uppe i Luleå. Hoppas det blir mer av samma i natt, när vi sitter ute och kollar in nästa rulle.
Uppladdat:

450x300-img2550.jpegimg2550.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja i mordor kan allt hända, detta fann dom dagen efter stormningen.
Uppladdat:

450x300-halsdukske.jpghalsdukske.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Wilhelmsson: Så här kör Luleå tydligen på träning, om jag förstått rätt:

Backpar:
Jesper Sellgren - Oskari Laaksonen
Erik Gustafsson - Marcus Hardegård
Pontus Själin - Ludvig Jansson
Arttu Tuhkala - Frédéric Allard.

Linor:
• Linus Omark, Brian O'Neill, Mathias Bromé
• Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen, Markus Nurmi
• Brendan Shinnimin, Albin Lundin, Pontus Andreasson
• David Lilja, Jonas Berglund, Einar Emanuelsson
David Granberg.

Det här låter ju förbaskat spännande, som ljuvlig musik.

Tänk om
- Limpan och Neillen på ålderns höst kan ge sitt bästa när de får spela tillsammans och till det Bromé, som kan uppfattas som etta i de flesta lag.
- Finnarna i en ren finnkedja trivs och kommer loss
- Ponta och Brendan inser och sväljer förtreten att de får börja köra tredjelina när Luleå har ett lag som detta, och de gör allt de då kan
- Kloke Jonas kan få till en stabil fyra
- Sellgren, bäste back I fjol, nu får som han vill och bildar starkt par som också får PP-chanser och levererar
- Timretparet blir kanon
- Ludvig Jansson nu tagit det steg vi alla vet att han ska som senior och därmed med Ponta blir starkt tredjepartsutvecklare

Och så har vi Allards placering i ett fjärde backpar? Vad betyder det? Luleå var ju beredda att sparka honom efter förra säsongen, men i kvartssamtalet lyckades han övertyga om att han visste att han varit kass. Men förklarade bort det med att han varit borta skadad hela hösten, följt av att han spelat skadad hela våren också, men nu jäklar var han OK, skulle hem och träna hårt under sommaren för att komma och övertyga under nästa säsong?

Var det bara dravel? Är det därför han inte parats med våra mer säkert etablerade backar? Har han dykt upp lika "duktig" som i fjol?

Vad betyder det? Planerar Luleå att sparka honom och ta in en riktig back?

Ja, ljuv musik av alla slag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:
Sigges sommarprat var oväntat bra, har lite svårt för honom utan att egentligen veta varför.

Schulman har jag svårt för men mest för att han tidigare framstod som en simpel mobbare. Å andra sidan är han polare med Jan Guillou, som han gjort några bra intervjuer med. Har alltid gillat Guillou sen det var min första riktiga kontakt med bokläsning i början på högstadiet då jag jobbade mig igenom Hamiltonserien. Så jag är kluven till Schulman.

Fö en kul kolumn av gulliou som bifogas.

I övrigt så kul att säsongen kommer igång skulle tro att ni är en stark kandidat för semi. Sen vet man aldrig hur det utvecklar sig.

När det gäller oss så tycker experterna att vi är bättre än förra säsongen men alla våra bottenkonkurrenter är starkare så vi kommer hamna sist pga det svåra andraåret. Kollar man 10-12 år tillbaka i tiden så tar i regel de flesta lag fler poäng det svårare andraåret men det saknar betydelse. Men iofs är det bra att undvika förväntningar och ställa in sig på att det är 70p och undvika kval som gäller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Planen från början var att Allard ska inleda som sjundeback och få bevisa sig. Tror det var enligt Kuriren så ska Allard ha sagt något.i stil med ”stoppa mig var ni vill, jag vill bevisa mig i SHL” istället för att behöva lämna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Tack! Låter förstås alldeles utmärkt, speciellt om Ludvig Jansson jobbat hårt under sommaren och nu med ett års erfarenhet av Luleåhockey kan växa ut och ta en ordinarie plats. Han kom ju till oss som lovande talang, från småkronorna. Men blev enkelt bortlurad av smarta SHL-forwards och fick det tufft. Har han nu både vad det gäller fysiskt och mellan öronen växt ut kan det blir en stark säsong för honom.

Detsamma gäller förstås för Allard. Kan han skärpa sig och bevisa att han platsar är det bara att tacka och ta emot. Men gör han en Kennedy åker han. Fint att det är tydligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tarasov: Jo, tänker som du om de personer du nämner. Schulman och hans brorsa blev ju profiler genom att festa runt Stureplan, samla på skvaller och publicera det. Lite Magnus Uggla, men helt utan hämningar. Därefter har han sökt etablera sig som liberal skribent där han ska framstå som klok och snäll. Det går väl ... sådär.

Håller med om Guillou och uppskattar alltid sådana som tar reda på fakta och lyfter fram sådana, innan de själva analyserar läget och presenterar sin tolkning. Oberoende av politisk grundinställning. Läste alltid hans spalter och skrattade högt åt hans upplevelse av den "effektiva" service gamla Securitas tillhandahåller. Tänker att han inte känner till att sådant ser samhället ut idag, såväl privat som offentligt. Troligen har han länge kommit undan genom att nå mänsklig kontakt och inleda med "Hej, det här är Jan Guillou, ....".

Luleå och MooDoo. Ja, hoppas att ni fixar även andra året och för oss hoppas jag förstås vi når gludet, även om det är svårt att veta förrän man fått lite koll på hur vårt lag går med så många nya. Spännande tider väntar oss båda. Hockeyn är snart här!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Idag händer det! Luleå Hockey släppte den nya halsduken som endast förmedlas till medlemmar i Luleå Hockey; d v s klubbens ägare:-) Vi som bär denna halsduk är delägare i klubben. Så jag har förstås beställt detta mjuka medlemskort direkt.

Hockeyklubbarna ägs ju till >50% av medlemmarna. Så är det i Sverige. Ottokar von Schnolle kan alltså inte slänga upp X miljoner, köpa hela klubben och göra vad han vill med den. Luleå Hockey når strax 6 000 medlemmar. Det innebär alltså att varje medlem kan påstå sig vara delägare i klubben, även om det bara gäller > 50% av 6000 = 1 / 12 000-del. Eller drygt 0,008% av klubben. En begränsad del, förvisso, men är man delägare är man:-)

Ikväll är det matchpremiär för vårt nya lag, när vi bortamötet Boden. Matchen kan köpas via hockeyettan för bara 149:-. En billig penning för att se våra kommande hjältar. Preliminär laguppställning:

Målvakter
Joel Lassinantti (Matteus Ward)

Backar
Marcus Hardegård–Ludvig Jansson
Jesper Sellgren–Oskari Laaksonen
Oliwer Sjöström–Frederic Allard
Arttu Tuhkala

Forwards
Linus Omark–Brian O'Neill–Mathias Bromé
Anton Levtchi–Eetu Koivistoinen–Markus Nurmi
Pontus Andreasson–Albin Lundin–Jakob Ihs Wozniak
David Lilja–David Granberg–Einar Emanuelsson

En handfull spelare vilar alltså, men oj, vilket hockygodis man får se. Limpans nya lina, finnlinan, Ihs Wozniak, "nye" Ludvig Jansson med Hardegård.

Bara att läsa upp namnen och man får en galloperande örgasm.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Knappt fem min spelade av Boden-Luleå och vi fick nyss 0-1 för Luleå. Vilken av alla våra forwardsstjärnor smäller in säsongens första mål?

Allard!

Sjöström och Allard får först stå och smälla på farliga skott från blå och sedan glider Allard fram och blir naken från 5-6 meter och drar in ettan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleå lite rostiga, kör lite tuta-och-kör offensivt mot Division 1-laget Boden. Vi har varit fram på en handfull farligheter och fr a är det våra backar som tar chansen framåt.

Mest spännande dock att få se våra linor, men det tar lite tid innan de kommer loss tror jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Utvisning på Bodensare efter 11,5 minut. NU får vi se Luleås PP!

Men Luleå börjar med snarast tredjeuppställning. Nå, det kommer nog...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Limpans lina lite rostiga, Limpan dribblade bort sig själv. Sean kommer finnkedjan och tillsammans med Hardegård-Sellgren spelar de sönder Bodenboxen och Litchi smäller in 0-2.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Första perioden spelad, paus nu, efter 0-2 för Luleå, skotten 1-13.

Ju längre tiden går, desto mer hittar Luleås spelare varandra och desto mindre får Boden låna pucken. Bodensarna jobbar på bra, men får ju mest försvara sig och det syns förstås att det handlar om ett Division 1-försvar.

I Luleå är det finnfemman med de fyra finnarna plus Jesper Sellberglainen som gått i särklass bäst, är rörliga och hittar varandra med fina pass hela tiden. Ihs Wozniak är pigg och har märkts några gånger, detsamma gäller junisarna DG och Sjöström. Vi kan nog lyfta in fina egna backar kanske i år redan.

Väntar fortfarande på att se superlinan hitta varandra. O'Neill har varit pigg och går gärna direkt på mål. Bromé säker och farlig med puck samtidigt som Limpan hittat en del fina pass men ofta för fina för medspelarna som behöver växa in i Limpanhockey.

Underbart roligt att se Luleå Hockey igen efter många månaders vila.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
26 sekunder in på andra perioden sätter superfemman 0-3. De avancerar in i Bodens zon, bodensarna backar och då spelar superfemman sönder försvaret helt efter passningsspel där hela superfemman får puck och till slut frispelas Limpan själv, naken i slottet och då smäller han in pucken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Luleås superfemma börjar hitta varandra allt bättre och speciellt märks Bromés och Limpans härliga förmågor med puck i anfallszon.

Halvar andra perioden spelad, 0-3 för Luleå, 2-5 i skott under andra perioden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tänkte kolla vad de skriver om matchen på andra Luleåhockeysidor, men det är nästa tomt; sammanlagt mindre än ett inlägg av mig här. I stället lägger de ut annonser för likkistor vilket gör att man knappt kan se något annat, och annonserna kan man inte ta bort.

Typkommentar "Fan vad jobbiga kommentatorerna är o lyssna på" när Luleå Hockey spelar sin första match för säsongen. Själv tycker jag kommentatorerna är gulliga - när Bodensare passerar vår blå med puck låter de som kom Boden 5 mot 0. Fniss.

Ja, det är olika sätt att support hockey. Kanske man söker symbolisera framtiden för Apan?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Drygt 4 min kvar av andra perioden. Luleå har fortsatt spela runt och haft en del fina chanser. Och nu får Hardegård puck uppåt blå och nyper till direkt, smäller in 0-4.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
18 min spelade och Luleå sätter 0-5. Laaksonen har puck högt uppe till vänster och slår att genomträngande pass till långt ned till vänster där Jacob Ihs Wozniak ställt sig omarkerad och säkert smäller in pucken i mål.

Ihs Wozniak har blixtrat till flera gånger och är skicklig att fixa sig isyta, hoppas se mer av honom i höst, mycket mer. Han lirar som #17 och efter Lasse Lindgren på åttiotalet tycker jag inte att vi haft någon riktigt stor stjärna i den tröjan. Börjar hoppas att den stjärnan, som vi alltid kommer att minnas som #17, blir Jacob Ihs Wozniak.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Och innan perioden är över målar också Oliwer Sjöström som drar in en landslagsjanne när bodenvakten är skymd av flera spelare, till 0-6.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Knappt tre min av tredje och 0-7 för Luleå när vi har finnfemman inne i PP och ett grismål efter puck in framför bodenmålet som studsar rätt.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Ja, om vi spelade i ettan. I SHL skulle inte motståndarna ligga 1-2 min från oss. Framför allt kul att se våra nya spelare, där finnfemman imponerat mest, medan superfemman behöver tid för att lära känna varandra som väntat.

0-8 just nu, sedan Lilja fått smälla in en puck från 2 min.

Och nu 1-8 sedan en bodensare drar in en puck ganska centralt i målet och Lassimnärmast ser ut att flytta sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Vi ligger under med 2-6
Det syns tydligt att linkping har en match i benen redan
Kan bli kval för oss om det ser ut såhär kommande 55 matcher
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Ja, ni ligger illa till, eftersom Aftontrasan tippar er i topp och menar att ni byggt ett power house,
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Tippade inte Wennerholm guld till er ?!
Huva
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Jo tyvärr, fast hoppas att han kan neutraliseras av att fem andra "experter" på trasan tror på er.

Hoppas att Vennergren backar när han kommer med seppukutipset 3.0
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Vaknar på södra Öland. Solen skiner, fåglar kvittrar, idag ska jag koppla upp den shi shi odoshi jag byggt på under sommaren i jättebambu och kalksten, kommer solcellerna att driva vattnet som tänkt? I vilket fall, livet leker och varför?

Ja, just det. Igår fick jag se mitt älskade Luleå Hockey för första gången denna säsong!

Man vet ju hur det kommer att se ut en första träningsmatch, men blev glad att se hur fint finnfemman redan fungerar och dessutom hur fint våra härliga junisar agerade. OK, Jacob Ihs Wozniak och Oliwer Sjöström har hunnit längre med hockeyn just nu eftersom de spelat i småkronorna men i vilket fall: dessa två kommer att knacka på dörren och utmana om tid i A-laget redan i år, tror jag. Och Micke Renbergs systerson DG med.

H Ä R L I G T !
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Moln igår, men i förmiddags sol och då jäklar var det fart på Shi Shi Odoshi, så ni har jag proof of princible. Så nu kan jag slutföra genom att göra alla delar än vackrare samt ställa in flödet efter soltid.

Känns inte bara lite utan mycket som årets Luleå Hockey. Superlinan och finnlinan måste visa vad de går för. Det kommer de att göra och vi har många underbara dagar framför oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Appravda Norran slår på trumman: "Skellefteå AIK:s damer möter tuffast tänkbara motstånd i säsongens första träningsmatch. Regerande mästarna Luleå kommer på besök till Skellefteå Kraft arena."

DamApan har ju till slut lyckats kvalificera sig för SDHL. Eftersom ApPea sparkats riskerar de dessutom inte att läggas ned, som Apans damhockey drabbades av senast de kvalificerade sig för högsta divisionen, som då hette Riksserien.

Nu jäklar ska man strida för att bli kvar, hoppas vi, och Apan har utan att skämmas värvat runt bland svenska damhockeyklubbar och dessutom importerat tvåsiffrigt antal utländska spelare.

Och ikväll har de alltså chansen, när världsmästarna för damhockeyklubblag, svenska damhockeyns fullkomliga dominanter senaste decenniet, Luleå Hockey kommer på besök.

Som alla vet har Luleå Hockeys damer brandskattas på senare tid eftersom den nystartade damhockeyligan PWHL hämtat typ en förstafemma från Luleå.

Kommer DamApan äntligen att lyckas vinna mot Luleå Hockey?

Ikväll får vi svaret!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
DamApan mot Luleå Hockey har spelat en period. Skotten 8 - 8, Sedan Apan fått spela PP sex minuter, Luleå 0. Men med 26 sekunder kvar av perioden sätter Petra Nieminen 0-1 för Luleå.

Starkt av damaporne. Nu ser vi fram mot period två.
Kommentera

« · 2716894 · »